Το μποτιλιάρισμα για Γκίνες έγινε στην λεωφόρο Kanetsu, που ενώνει το Τόκιο με την επαρχία Νιιγκάτα. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Kyodo, μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης με τη βοήθεια εκχιονιστικών μηχανημάτων και άλλων μέσων, άνοιξαν την κυκλοφορία στην λεωφόρο που είχαν εγκλωβιστεί ως και 2.100 οχήματα. Ως το απόγευμα της Παρασκευής, 260 οχήματα παρέμεναν στο σημείο, ανέφερε το Kyodo.

Τα οχήματα έμειναν εγκλωβισμένα από την Τετάρτη, όταν μεγάλα φορτηγά “κόλλησαν” στον δρόμο και τον έκλεισαν για όλους.  Ένας οδηγός που μίλησε σε ρεπορτάζ του BBC, ανέφερε πως ήταν πολύ δύσκολα γιατί δεν υπήρχε ούτε νερό, ούτε τρόφιμα και πρόσθεσε πως ο ίδιος αναγκάστηκε να φάει χιόνι.

Αλαλούμ δεν δημιουργήθηκε μόνο με την βοήθεια στους εγκλωβισμένους αλλά και με την πληροφόρηση. Την Πέμπτη το απόγευμα έγινε γνωστό πως 1.100 οχήματα βρίσκονταν ακόμη εγκλωβισμένα. Την Παρασκευή, οι διαχειριστές του δρόμου ανακοίνωσαν πως μόνο 70 οχήματα ήταν ακινητοποιημένα, αλλά λίγες ώρες αργότερα, αναίρεσαν τον αριθμό που έδωσαν και είπαν πως δεν είχαν μετρήσει σωστά. Στη συνέχεια, έκαναν γνωστό πως ως τις 10 το πρωίπερίπου 1.000 οχήματα ήταν ακόμη εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάποια στιγμή την Πέμπτη, το μήκος της ουράς των οχημάτων ήταν 16,5 χιλιόμετραΕκπρόσωπος της κυβέρνησης κατήγγειλε τον διαχειριστή  του αυτοκινητοδρόμου, λέγοντας πως είναι απαράδεκτη η έλλειψη σωστής πληροφόρησης.

Στη συνέχεια ο Toru Obata, πρόεδρος της East Nippon Expressway ζήτησε συγγνώμη από τους εγκλωβισμένους οδηγούς. Επίσης, ενημέρωσε πως ορισμένοι από τους απεγκλωβισμένους, χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις