Εντύπωση προκαλούν οι ταραχές που συνέβησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακριβώς γιατί προκλήθηκαν στο Καπιτώλιο, ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια σε όλο τον κόσμο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν σε αυτό και έφτασαν μέχρι και τα γραφεία των Γερουσιαστών που υπάρχουν στο Καπιτώλιο. Μια εικόνα των όσων έγιναν στο Καπιτώλιο και είχαν σαν συνέπεια να σοκάρουν όλο τον κόσμο δίνει ένα βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter.

Σε αυτό φαίνεται ότι οι αστυνομικοί, οι οποίοι φύλαγαν μία από τις εισόδους του Καπιτωλίου, ό,τι έκαναν στην άκρη δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τον δρόμο στους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φάνηκαν εξοπλισμένοι, ανέβηκαν στα σκαλιά και το έργο των αστυνομικών αρχών έγινε πιο δύσκολο.

Μέλη της Εθνοφρουράς καθώς και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας αναπτύχθηκαν άμεσα γύρω από το Καπιτώλιο, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις μέσα και έξω από το κτίριο ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς του Τραμπ. Ωστόσο υπήρχαν και αυτοί που έβγαζαν selfie με τους εισβολείς.

Η αστυνομία εκκένωσε τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν και κατέλαβαν αίθουσες του Κογκρέσου, ενώ κάποιοι ήρθαν σε συγκρούσεις σώμα με σώμα με τους άνδρες ασφαλείας.

Ευθύνες για την εισβολή των διαδηλωτών-οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων των εκλεκτόρων επιρρίπτει ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου.

Ο Τέρανς Γκάινερ (Terrance Gainer) δήλωσε στο CNBC ότι μετά τα όσα έγιναν περιμένει κάποιος να λογοδοτήσει. «Η υπηρεσία επιβολής του νόμου απέτυχε να εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στους ένοπλους ταραξίες να παραβιάσουν το κτίριο για να διακόψουν την πιστοποίηση των προεδρικών εκλογών» ανέφερε .

«Αν ήμουν εγώ υπέυθυνός για την φύλαξη του Καπιτωλίου θα άξιζα να απολυθώ», είπε. «Ένιωσα τόση αμηχανία και ντροπή με όσα ειδα να συμβένουν στον όροφο της Βουλής και της Γερουσίας».

Ωστόσο σε ερώτηση που του έγινε από το δημοσιογράφο για το εάν θα πρέπει να απολυθεί ο σημερινός αρχηγός δεν έδωσε σαφής απάντηση, εξηγώντας οτι πρώτα θα πρέπει να μάθουν πως ακριβώς μπήκαν οι διαδηλωτές στο Καπιτώλιο και τέτοιες πληροφορίες για την ώρα δεν είναι γνωστές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις