Για τρίτη συνεχή μέρα βρίσκεται αποκλεισμένη η Μαδρίτη, εξαιτίας πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την ισπανική πρωτεύουσα. Ο ιστορικός χιονιάς είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ δομές όπως σχολεία, αεροδρόμια, μουσεία και δικαστήρια παρέμειναν κλειστά. Παράλληλα, οι μεταφορές είναι ιδιαίτερα δύσκολες, με τις αρχές να παροτρύνουν τους ”μαδριλένιους” να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις.

Ωστόσο κάθε περίσταση ”φέρνει στο φως” διαφορετικές οπτικές, με την κακοκαιρία ”Φιλομένα” να αναδεικνύει την ανάγκη του μεσογειακού λαού να γιορτάσει, να χορέψει και να διασκεδάσει. Ύστερα από έναν χρόνο από τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττουν τον πλανήτη, οι Ισπανοί αποφάσισαν να βγουν στους χιονισμένους δρόμους και να γίνουν όλη ”μια παρέα”, χορεύοντας στην κατάλευκη πρωτεύουσα.

«Σήμερα στην χιονισμένη #Μαδρίτη. Ο κόσμος θέλει να ζήσει, να χορέψει, να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους. Τι πιο λογικό και όμορφο; Αφιερωμένο στους κοντόφθαλμους που κατηγορούν συνεχώς τους Έλληνες. Αυτοί οι άνθρωποι ψυχολόγο δεν θα χρειαστούν… Freed from desire…» γράφει στην σχετική ανάρτηση ο ψυχολόγος Στέφανος Σιδηρόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις