Άτυχος…στην τύχη του είναι ο Stefan Thomas, ο οποίος είναι τυπικά εκατομμυριούχος αλλά πρακτικά δεν έχει πρόσβαση στο σύστημα και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του!

Η ιστορία ξεκινά πριν από αρκετά χρόνια, όταν έλαβε ως πληρωμή περίπου 7.000 κρυπτονομίσματα. Αυτά, όπως είναι γνωστό, αποθηκεύονται σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι στον σκληρό δίσκο, και προστατεύονται από απαιτούμενο κωδικό ασφαλείας. Ο Stefan είχε γράψει τον κωδικό πριν πολλά χρόνια σε ένα χαρτί, το οποίο και έχασε, με αποτέλεσμα να μην θυμάται τον κωδικό που απαιτείται για την είσοδό του στο σύστημα.

Κατά το παρελθόν, έχει δοκιμάσει 8 από τις 10 φορές που επιτρέπει το σύστημα να εισέλθει, ανεπιτυχώς. Αυτή τη στιγμή, η αξία των κρυποτονομισμάτων που κατέχει αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ, και του έχουν απομείνει μόλις 2 προσπάθειες εισαγωγής κωδικού.

«Θα ξαπλώσω στο κρεβάτι και θα το σκέφτομαι. Μετά θα πάω στον υπολογιστή με μία νέα στρατηγική του τί θα κάνω, δεν θα δουλέψει και θα είμαι απεγνωσμένος ξανά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Μάλιστα ισχυρίζεται πως ένα ποσοστό της τάξεως του 20%, ήτοι 18,5 εκατομμύρια Bitcoin που κυκλοφορούν, παραμένουν μπλοκαρισμένα λόγω απώλειας password.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις