Ένα σπάνιο θέαμα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε μέσα από εικόνες και βίντεο, με την έρημο Σαχάρα να ”ντύνεται στα λευκά”. Το χιόνι έφτασε σχεδόν το ένα μέτρο, με τους κατοίκους της περιοχής Aïn Séfra στην Αλγερία να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετακίνησης και κυκλοφορίας.

Ωστόσο, τα παιδιά αποφάσισαν να δουν τη θετική πλευρά, απολαμβάνοντας το χιόνι με έλκηθρα, παιχνίδια και χιονάνθρωπους.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως παρά το γεγονός πως η περιοχή βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα, τον Ιανουάριο η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 6 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με τον Ιούλιο που αγγίζει τους 38 βαθμούς.

Η έρημος Σαχάρα, αγγίζει σε μέγεθος τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το φαινόμενο της χιονόπτωσης να είναι ιδιαίτερα σπάνιο, ενώ και οι βροχές ακόμα και τον χειμώνα δεν αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Μάλιστα, η ατμόσφαιρα είναι τόσο ξηρή, που ενδέχεται και η βροχή να μην φτάσει στο έδαφος ή να καταλήξει σε απειροελάχιστες ποσότητες.

Η τελευταία φορά που χιόνισε στην περιοχή ήταν τον Ιανουάριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2016. Ωστόσο πριν από τα φαινόμενα αυτά, η τελευταία χιονόπτωση παρατηρήθηκε το 1979, ήτοι σαράντα περίπου χρόνια πριν.

Εικόνες από την χιονόπτωση του 2018:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις