Άναυδοι έμειναν οι Βρετανοί τηλεθεατές όταν είδαν τον Ντόμινικ Ράαμπ, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση από το σπίτι του στο Σάρεϊ, με φόντο μια… αναποδογυρισμένη σκούπα στην εξώπορτα.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μιλούσε στο δίκτυο SkyNews καθώς η κυβέρνηση Τζόνσον ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της εξόδου από το lockdown με τους χρήστες του Twitter να παρατηρούν τη σκούπα και να διερωτώνται τι σκοπό εξυπηρετούσε στη θέση που βρισκόταν.

Φαίνεται, σχολίασε ένας εξ’ αυτών, ότι ο Ράαμμπ -πατέρας δύο παιδιών – έβαλε τη σκούπα ως εμπόδιο στην πόρτα για να μην τον διακόψουν στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, μ’ έναν άλλο να απαντά: «τι στοίχημα βάζετε ότι η οικογένειά του έβαλε πρώτη μια σκούπα απ’ την άλλη πλευρά της πόρτας;»

Ένας άλλος χρήστης σημείωσε ότι «ο Ντόμινικ Ράαμπ έκανε επίδειξη της εκπαίδευσης των πρακτόρων της MI6 που αντιστοιχεί στο πόστο του υπουργού εξωτερικών διασφαλίζοντας τα σημεία εισόδου στο δωμάτιό του με μια σκούπα να μπλοκάρει το πόμολο».

Για τον Guardian ο Ράαμπ αψήφησε την τάση πολλών συναδέλφων του πολιτικών να ποζάρουν σε ανάλογες τηλεοπτικές συνδέσεις με σημαίες της Βρετανίας, λάβαρα, θυρεούς και άλλα τινά, όπως κάνουν συχνά ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησής του.

Το θέμα πυροδότησε, τόσα σχόλια, που η βρετανική εφημερίδα αποτάνθηκε επισήμως στο υπουργείο Εξωτερικών για το αν ο Ράαμπ ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα ή αν υπάρχει κάποιος κρυφός συμβολισμός πίσω από την ενέργειά του, αλλά απάντηση δεν έλαβε…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις