Ένας Κινέζος τουρίστας βίωσε μία εμπειρία που ουδείς θα ήθελε να ζήσει, καθώς εγκλωβίστηκε σε γυάλινη κρεμαστή γέφυρα που διαλυόταν, σε ύψος 100 μέτρων. Μία ξαφνική «ανεμοθύελλα» στη βορειοανατολική Κίνα, κατέστρεψε το γυάλινο πάνελ της γέφυρας με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να παγιδευτεί εκεί, ουσιαστικά στο κενό, μέχρι να τον απομακρύνουν σώο οι αρμόδιες αρχές, μετέδωσε ο Guardian.

Ο άνδρας βρισκόταν στη γέφυρα ύψους 100 μέτρων στο βουνό Piyan της πόλης Longjing, όταν ξέσπασαν οι δυνατοί άνεμοι, ανέφερε το τμήμα τουρισμού της περιοχής. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν έως και 150 χιλιόμετρα την ώρα παγιδεύοντας τον τουρίστα, με τους πυροσβέστες, αστυνομία και δασοπόνους να καταφέρνουν να το απομακρύνουν από το σημείο μισή ώρα αργότερα.


Παλαιότερο βίντεο με την ακατάλληλη για υψοφοβικούς γέφυρα

Οι φωτογραφίες με τον τουρίστα περιτριγυρισμένο από κενά που «ανοίγουν» από τις κατεστραμμένες γυάλινες πλάκες έκαναν το γύρω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έγιναν viral.

Οι κινεζικές αρχές ανέφεραν ότι τα στιγμιότυπα είχαν περισσότερες από 5,8 εκατομμύρια προβολές στην κινεζική πλατφόρμα, Weibo.

Ο άντρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά αλλά παρόλα αυτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να αξιολογηθεί η κατάστασή του αλλά και να του παρασχεθεί η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

Πάντως το περιστατικό το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «εφιάλτης» από τους σχολιαστές άνοιξε μία συζήτηση για την ασφάλεια των γυάλινων γεφυρών που τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση στους τουρίστες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις