Ο Ατζούν Ιλιτζαλί, σύμφωνα με τα τουρκικά media, είναι ο διοργανωτής του αγώνα ποδοσφαίρου που θα γίνει στο ψευδοκράτος στις 19 Απριλίου, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής που ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν, για την 47η επέτειο της εισβολής των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο και την κατοχή του 40% του νησιού.

Όπως αναφέρει η Sabah, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρευρεθεί στο «Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού» της Βόρειας Κύπρου, όπως το έχουν ονομάσει, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για την 47η επέτειο της… «Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης» κατά τους γείτονες. Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο είναι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτής της «γιορτής», η οποία προκαλεί και φυσικά δυσχεραίνει την όποια κουβέντα για το Κυπριακό ζήτημα που το αποκορύφωμά της θα είναι η 20η Ιουλίου, μία μέρα πριν, θα διοργανωθεί ποδοσφαιρικός αγώνας από τον Ατζούν Ιλιτζαλί μεταξύ πρώην ποδοσφαιριστών και πολιτικών.

Ο Ερντογάν δεν θα παίξει, αλλά όπως γράφουν οι Τούρκοι θα είναι προπονητής στην ομάδα των πρώην ποδοσφαιριστών στην οποία θα αγωνιστεί και ο Ατζούν, όπως επίσης και οι Χαμίτ Άλντιντοπ, Χακάν Ουνσάλ, Τουνσάι Σανλί και Νιχάτ Καϊβετσί.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Ατατούρκ της Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις