Θρηνεί σήμερα η Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ενδεικτική είναι το γεγονός πως έχει κυκλοφορήσει μια φωτογραφία από το μακρινό 1974, με τέσσερις θρύλους της χώρας μας, τους Γιάννη Ρίτσο, Οδυσσέα Ελύτη, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Κατράκη!

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

Γιάννης Ρίτσος, Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Κατράκης το 1974 στην Εθνική Λυρική Σκηνή για το «Αξιον Εστί».

Ο Θεοδωράκης για τον θάνατο του Κατράκη

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1984 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Μάνος Κατράκης. Το ίδιο βράδυ ο Μίκης Θεοδωράκης πραγματοποίησε μια συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά στην Αθήνα.

Μαθαίνοντας για το «φευγιό» του καλού του φίλου και συνεργάτη, στη διάρκεια της συναυλίας ο Μίκης Θεοδωράκης τραγούδησε με συγκλονιστικό τρόπο και αφιέρωσε στον Μάνο Κατράκη ένα ριζίτικο τραγούδι, που λέει «Σε ψηλό βουνό, σε ριζιμιό χαράκι, κάθεται ν’ αετός βρεγμένος χιονισμένος …»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις