Συνολικά επτά νέα έργα ολοκλήρωσε ο Bansky στη βομβαρδισμένη Ουκρανία, τρεις ημέρες μετά την παρουσίαση του τελευταίου του έργου στο Instagram, ζωγραφισμένο με σπρέι στον τοίχο ενός βομβαρδισμένου κτιρίου στην Μποροντιάνκα της χώρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Τις τελευταίες ημέρες είχαν εμφανιστεί μία σειρά από murals (τα εντυπωσιακά graffiti που κοσμούν μεγάλα κτίρια), τα οποία πιθανολογείτο ότι ήταν δικά του έργα στην πόλη Μποροντιάνκα, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου. Ο Banksy επιβεβαίωσε την είδηση στην εφημερίδα «The Art Newspaper», ενώ και άλλα έργα βρίσκονται στην πρωτεύουσα και σε διάφορες πόλεις της περιοχής.

Το πρώτο έργο τέχνης που εντοπίστηκε, το οποίο έγινε viral το Σαββατοκύριακο, δείχνει μια αθλήτρια γυμναστικής να ισορροπεί πάνω σε ένα σωρό από μπάζα στην μία πλευρά ενός κτιρίου, που καταστράφηκε από τα ρωσικά πλήγματα, όπως αναφέρει το CNN.

Ο καλλιτέχνης υπέροχων τοιχογραφιών δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες του έργου του την Παρασκευή στα social media. Ένα άλλο έργο απεικονίζει ένα μικρό αγόρι, που φοράει στολή πολεμικών τεχνών δεμένη με μαύρη ζώνη, να αναποδογυρίζει έναν ενήλικα άνδρα στην πλάτη του. Ορισμένοι έχουν συνδέσει την εικόνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και ο Banksy δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την εικόνα ή το νόημά της.

Η Μποροντιάνκα είναι από τις πόλεις που επλήγησαν σκληρά από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με πολλά κτίρια να μετατρέπονται σε χαλάσματα από τις επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς.

Πριν από τον πόλεμο ζούσαν εκεί 13.000 άνθρωποι, αλλά οι περισσότεροι έφυγαν μετά την ρωσική εισβολή. Ό,τι είχε απομείνει, καταλήφθηκε στη συνέχεια από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες εισήλθαν στις 28 Φεβρουαρίου.

Η πόλη επανήλθε υπό ουκρανικό έλεγχο την 1η Απριλίου και όσοι επέστρεψαν βρήκαν τα σπίτια τους και τα καταστήματα λεηλατημένα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις