Βραζιλία: Οι γιατροί δήλωσαν κατά λάθος, ως νεκρό έναν ασθενή, ο οποίος έμεινε μάλιστα μέσα στη σακούλα πτωμάτων για 5 ώρες.

Ο άνδρας, που νοσεί από καρκίνο στο στόμα, δηλώθηκε νεκρός και μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών.

Ο 62χρονος Jose Ribeiro da Silva νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Hospital Estadual do Centro-Norte και λαμβάνει θεραπεία για τη μορφή καρκίνου από την οποία νοσεί. Σύμφωνα με τη nypost.com, στις 29 Νοεμβρίου ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο για τη θεραπεία του.

Όταν ο γιατρός ξεκίνησε τη διαδικασία, διαπίστωσε ότι ο ασθενής δεν ανέπνεε από το στόμα. Τον δήλωσε νεκρό, αγνοώντας ότι ο da Silva έπαιρνε ανάσες από την τραχειοτομή που είχαν κάνει στο λαιμό του.

Οι γιατροί τον έβαλαν σε σακούλα πτωμάτων, ενώ λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το γραφείο τελετών. Η οικογένειά του ειδοποιήθηκε ότι είχε καταλήξει λόγω επιπλοκών του καρκίνου.

Μάλιστα, οι συγγενείς του έλαβαν και το πιστοποιητικό θανάτου του. Το μεγαλύτερο σοκ βέβαια, ήταν για τον υπάλληλο στο γραφείο τελετών, ο οποίος άνοιξε τη σακούλα να ξεκινήσει την προετοιμασία του νεκρού για την κηδεία, και ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα.

Ο 62χρονος είχε ορθάνοιχτα μάτια και ανέπνεε. Σύμφωνα με τις αναφορές, δεν ήταν περίπτωση νεκροφάνειας, αλλά λάθος εκτίμησης του γιατρού. Η οικογένεια του ασθενή ενημερώθηκε ότι τελικά δεν ήταν νεκρός και υπέβαλλε μήνυση προς το νοσοκομείο. Οι Αρχές συνέλαβαν και στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο τον γιατρό που έκανε το μακάβριο λάθος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις