Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μιλήσει σε ένα από τα μέσα ενημέρωσης πουκατά τη διάρκεια της διακυβέρνησηςτου, βρέθηκε σκληρά "απέναντι" δείχνοντας ενδεχομένως πως στην πορεία επαναδιεκδίκησης της εξουσίας και δη στο θέμα των σχέσεων με τα ΜΜΕ δεν θα διατηρηθούν τα στεγανά και οι οξύτητες που είχαν καλλιεργηθεί ακόμα και στα πιο σκληρά έως τώρα μέτωπα. Αξιοσημείωτο πάντως και το γεγονός ό,τι ακριβώς στην ίδια θέση τουσυνεντευξιαζόμενουστο Βήμα είχε βρεθεί ακριβώς πριν μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τα άλλα οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει στο "Βήμα" για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία την αντιπολιτευτική στάση που κρατά, την οικονομία τα λάθη της κυβέρνησης του και τη μετεξέλιξη του κόμματος του. Ζητεί επίσπευση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας και τονίζει ότι πρέπει να οριστεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα για να συμφωνηθούν οι βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία.


Τι δηλώνει για εθνικά θέματα και την περαιτέρω προσέγγιση με ΗΠΑ

Ερωτώμενος για τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών τονίζει πως εάν τα συμφέροντα των ΗΠΑ όπως εκφράζονται από τον πρόεδρο Τραμπδεν συγκλίνουνπια με τα δικά μας και ειδικα στο πιο κρίσιμο ζήτημα που είναι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τις πιο σοβαρές τουρκικές απειλές των τελευταίων δύο δεκαετιών, τότε και εμείς πρέπει να επανεξετάσουμε την πολιτική μας. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί επίσης στη συνέντευξη να αντιπαραβάλει την σημερινή στάση της αντιπολίτευσης με την αντίστοιχη επιθετική και λαϊκίστικη της σημερινής κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι στα εθνικά θέματα το προσφυγικό και ιδιαίτερα στη συμφωνία των Πρεσπών.


Για την εσωτερική επικαιρότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζει ότι το αίτημα για ασφάλεια δεν είναι το διαβατήριο για τον αυταρχισμό. Για τον εκλογικό νόμο σημειώνει πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ζητά ισότιμη ψήφο για τους ομογενείς και να μην δέχεται συνολικά την ισοτιμία της ψήφου που επιφέρει η απλή αναλογική. Αναφέρεται στο πώς διαχειρίστηκε το προσφυγικό ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση ενώ χαρακτηρίζει ζήτημα ζωής και θανάτου την κλιματική αλλαγή. Επιμένει στο "Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ"


Για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑκαι τους 53

Χαρακτηρίζει την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στους μαζικούς χώρους δυσανάλογη σε σχέση με την επιρροή του στο εκλογικό σώμα και σημειώνει ως επιτακτική την ανάγκη διεύρυνσης του κόμματος τονίζοντας ότι " η σχέση μας με τη σοσιαλδημοκρατία επιδιώκουμε να είναι σχέση συμπόρευσης και με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία που αναζητά τις ριζοσπαστικές ρίζες της"

Ερωτώμενος για τους 53 και τις αιτιάσεις περί "πασοκοποίησησης" αναφέρει ότι οι καχυποψίες δικαιολογούνται αν και τιςχαρακτηρίζει υπερβολικές εκτός πραγματικότητας και υποβολιμαίες