Στέλιος Πέτσας σε θεσμικό ατόπημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μια μεσονύχτια ανάρτηση του, λίγο πρινπριν από τις συναντήσειςΜητσοτάκη– αρχηγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΣτέλιοςΠέτσαςεπιβράβευσε με δημόσια προβολή στο προσωπικό του λογαριασμό σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, άρθροτουΤάκη Θεοδωρόπουλουαπό την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που μεταξύ άλλων χλευάζει τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΠροκόπη Παυλόπουλο. Αυτό αποτελεί τεράστιοθεσμικό ατόπημα καθώς ο Στέλιο Πέτσας εκ της θέσεως του είναι η "φωνή" του Πρωθυπουργού, κάτι που δημιουργεί, το λιγότερο αμηχανία στις σχέσεις των δύο θεσμών και μάλιστα αυτές τις κρίσιμες ώρες

Στο κατά άλλα αδιάφορο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρονταν«Δεν αποκλείω και ηχηρό μήνυμα του Παυλόπουλου με πολλαπλούς αποδέκτες». Εντρομος απέναντι σε τέτοια σκληρότητα ο Τραμπ θα έλεγε «ό,τι πεις» και θα φώναζε τη Μελάνια για να νιώσει κάποια ασφάλεια στην αγκαλιά της».βάζοντας τονΜητσοτάκηνα "αποτελειώνει" τονΤραμπλέγοντάς του: "Δεν αποκλείω και ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου με πολλαπλούς αποδέκτες"! Δεδομένης και της χρονικής συγκυρίας, η τουλάχιστον άκομψη παρέμβαση Πέτσα συνιστά θεσμική απρέπεια.

Σημειώνεται πωςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος υποστηρίζει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, έχει συνδέσει την προεδρική εκλογή με τη συναίνεση, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής στρατηγικής. Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας,σε συνέντευξή του στο Βήμα, ανέφερε:«Ο Προκόπης Παυλόπουλος προέρχεται από διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική μου, αλλά είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει αντί να διχάζει και εργάζεται για την πολιτική συναίνεση. Ο πρωθυπουργός οφείλει να το αναγνωρίσει και κυρίως να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσει τα “προεδρικά καλλιστεία”. Να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία και αμέσως μετά να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο για να συμφωνήσουμε πάνω στις βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία».

Μετά την κατακραυγή από όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο ΠτΔ προέρχεται από την ίδια παράταξη, ο κ. Πέτσας μιλώντας στονΤάκη Χατζή και την Λίδα Μπόλαστην εκπομπή«Εκτός Γραμμής» στην τηλεόραση του Alpha προσπάθησε να απολογηθεί πως σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με τον κ. Παυλόπουλο αλλάο λόγος που το έκανε ήτανπώς είδε «μια αστεία προσέγγιση πάνω σε μια γελοία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ».«Καταλαβαίνετε το πνεύμα του άρθρου. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΠτΔ. Πρόκειται για μια αστεία προσέγγιση πάνω σε μια γελοία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ»δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις