Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Πολλοί περίμεναν ότι μετά τις διαδοχικές συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έβγαινε λευκός καπνός για το όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας, έστω κάποια ένδειξη. Κι όμως, το μυστήριο παραμένει πυκνό, κι όσο συμβαίνει αυτό, τόσο πυκνώνει και η ονοματολογία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα καθίσει στον προεδρικό θώκο, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι άνδρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με το συγκεκριμένο πρόσωπο και έχει αποδεχθεί την πρόταση. Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει ενημερώσει για τις επιλογές του τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, είπε ότι «η τελευταία ημέρα που μπορούμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας είναι η 13η Φεβρουαρίου», ενώ η μόνη πληροφορία που θέλησε να μοιραστεί είναι ότι «θα εκλεγεί πρόεδρος που θα εμπνέει και θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού».

Η ονοματολογία

Αυτή τη στιγμή, χωρίς κάτι να επιβεβαιώνεται επισήμως, στο προσκήνιο βρίσκονται ως επικρατέστερα τα ονόματα των κυρίων Δημήτρη Αβραμόπουλου, Τάσου Γιαννίτση και Σταύρου Δήμα. Παράλληλα, την Παρασκευή φούντωσε εκ νέου η φημολογία για πρόταση στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Συχνά πυκνά επανέρχεται και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Την Παρασκευή ακούστηκε επίσης το όνομα του Βασίλειoυ Σκoυρή, πρώην προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα, ουδείς έχει απορρίψει και την πιθανότητα να προταθεί γυναίκα για το ύπατο αξίωμα. Κατά καιρούς ακούγεται το όνομα της πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Μαρίας Δαμανάκη, της πανεπιστημιακού Μαρίας Ευθυμίου, της επικεφαλής του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, αλλά και της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.

Κυριακή κοντή γιορτή, πάντως, και ο γρίφος δεν θα αργήσει να λυθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις