Χρήστος Σπίρτζης, χάσαμε τις εκλογές γιατί εφαρμόσαμε πιστά το μνημόνιο: Στις αιτίες που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αλλά και στο ζήτημα της διεύρυνσης του κόμματος αναφέρεται ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βραδυνή της Κυριακής.

Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως«σε αυτή την προσπάθεια υπήρξαν δογματικές αντιλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτούμενες μνημονιακές δεσμεύσεις που γίνονταν ακόμη πιο επιτακτικές τόσο από το παρελκυστικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης εντός και εκτός Ελλάδας όσο και από την συνδρομή συμφερόντων που προσέτρεχαν στους δανειστές για να επιβληθούν νέα κάθε φορά προαπαιτούμενα με τον εκβιασμό της μη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης. Αυτές οι αντιλήψεις και οι υπερβολικές απαιτήσεις όταν μας ξεπερνούσαν αντιμετωπίζονταν συνήθως από τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα και δυστυχώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν τέτοιες παρεμβάσεις».

Επίσης εστιάζει στα οικονομικά αίτια και σε πολιτικές«που τραυμάτισαν την σχέση μας με τα μεσαία κοινωνικά στρώματα». Προσθέτει πως «θα μπορούσαμε να λάβουμε μετά τον Αύγουστο του 2018 γρηγορότερα μέτρα που θα ανακούφιζαν τα κοινωνικά στρώματα που είχαν εισφέρει για να ξεπεραστεί η κρίση όπως οι 120 δόσεις». Τονίζει πως«η πιο σημαντική ολιγωρία ήταν η συνέχιση της μη συνδρομής του τραπεζικού συστήματος στην προσπάθεια των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και στις ανάγκες του ελληνικού λαού».

Παράλληλα ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρεται στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι«υπάρχουν συντηρητικές φωνές που επιθυμούν την διατήρηση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας. Οι αντιδράσεις αυτές και ο μικρόκοσμος του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμματος δεν ενδιαφέρει την κοινωνία».