Ελλάδα Τουρκία Στέιτ Ντιπάρτμεντ:"Το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα φιάσκο" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση γα "προχειρότητα" και "ανευθυνότητα" στονχειρισμό σημαντικών θεμάτων των διεθνών σχέσεων της χώρας.Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχόλιο του πως "η διάψευση, στην οποία προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των δημοσιευμάτων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που είχαν στηριχτεί σε διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν για την μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιβεβαιώνει με εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο την πανθομολογούμενη πλέον εκτίμηση ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα φιάσκο".

Σημειώνει πως το ίδιο συμπέρασμα επιβεβαιώνει, και "η προσπάθεια του Γραφείου Πρωθυπουργού να εξαφανίσει από τη μετάφραση των δηλώσεων Μητσοτάκη, τη φράση για στήριξη στην εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού, ενώ ο Πρέσβης του Ιράν πραγματοποιούσε διάβημα διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα".

"Δυστυχώς", αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "αναδεικνύεται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. χειρίζεται σημαντικά θέματα των διεθνών σχέσεων της χώρας αυτή την κρίσιμη στιγμή". Σχολάζει δε πως "είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο βασικός προσανατολισμός της συνίσταται στο δόγμα 'όχι ουσία, μόνο επικοινωνία' (…) Οκ. Μητσοτάκης, όμως, θα έπρεπε να γνωρίζει πως, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν χωράνε 'φούσκες'και κατασκευασμένα δημοσιεύματα".

Σημειώνεται πως ο ανταποκριτής του Ant1, Θανάσης Τσίτσας, μετέδωσε πως "δεν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα μερίδας ελληνικών ΜΜΕ περί διαμεσολαβητικής προσπάθειας των ΗΠΑ, για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, το προσεχές διάστημα με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις