Τσίπρας Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον κ. Μητσοτάκη, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίαςκαι την απλή αναλογική, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΑλέξης Τσίπραςκατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνοντας λόγο για τορπιλισμό της εθνικής συνεννόησης. Σύμφωνα με κομματικές πηγές,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑτόνισε πως«οκ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στις επιλογές και τις αντιφάσεις του». Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα καλλιστεία και την ονοματολογία» και πως ο πρωθυπουργός «οφείλει να σταματήσει να ευτελίζει το θεσμό του ΠτΔ και να εξηγήσει γιατί δεν προτείνει την ανανέωση της πετυχημένης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου». Σύμφωνα μετις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «σε μία συγκυρία που χρειάζεται εθνική συνεννόηση, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να την τορπιλίσει με δύο κορυφαίες επιλογές του. Από τη μία δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου και από την άλλη καταργεί την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις».

Η συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, επικεντρώθηκε γύρω από τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στη «γραμμή» που έχει χαράξει σε όλα τα μείζονα θέματα, ενώ «ανεβάζει» στην ατζέντα τα κοινωνικά ζητήματα, με έμφαση στα εργασιακά. Όπως σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου, στη σημερινή συνεδρίαση, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά), του εκλογικού νόμου και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ίδιες πηγές άφησαν να εννοηθεί πως, υπήρξε ευρεία συναίνεση και στα τρία αυτά ζητήματα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμμένει στη «γραμμή» που έχει χαράξει και στις θέσεις με τις οποίες ασκεί κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης.Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πρότασή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο και μάλιστα μιλά για επίσπευση της επανεκλογής του, δεδομένης της συγκυρίας με τα εθνικά θέματα που επιτάσσει εθνική συνεννόηση. Οι ίδιες πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι είναι το μόνο κόμμα που εξαρχής έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση στην οποία εμμένει και πως δεν μπαίνουν σε ονοματολογία και «καλλιστεία» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ως προς το νέο εκλογικό νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την απλή αναλογική, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα που αναγκάζει τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις» όπως χαρακτηριστικά διέρρευσαν πηγές της Κουμουνδούρου, διαφωνώντας με την κατάργηση του και δε συζητά την πρόταση της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψαν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το προσεχές διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ακόμα πιο ψηλά στην ατζέντα του τα κοινωνικά θέματα, εργασιακά, οικονομία, μεταξύ των οποίων και το θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε σύντομη συζήτηση για οργανωτικά θέματα ενώ καθορίστηκαν και κάποιες αρμοδιότητες μελών του ΠΣ της ΚΕΑ. Σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί ο οδικός χάρτης για το πώς προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έως το συνέδριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις