Τούρκοι χάκερς:Οι κυβερνοεπιθέσεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα το «επιτελικό κράτος» της Δεξιάς, αναφέρει ο κ. Κάτσης. Σημειώνειότι «αυτά συμβαίνουν, όταν στην ΕΥΠ διορίζεται Διοικητής χωρίς πτυχίο και η Γενική Δ/νση Κυβερνοασφάλειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ακόμη αστελέχωτη».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν μαζικά ιστοσελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα, εκθέτει ανεπανόρθωτα το "Επιτελικό κράτος" της Δεξιάς. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Πιερρακάκης και ο Διοικητής της ΕΥΠ, υπαγόμενοι και οι δύο απευθείας στον κ. Μητσοτάκη, άφησαν τη χώρα απροστάτευτη, προκαλώντας στους πολίτες ανασφάλεια για τις κρίσιμες υποδομές της χώρας. Αυτά συμβαίνουν, όταν στην ΕΥΠ διορίζεται Διοικητής χωρίς πτυχίο και η Γενική Δ/νση Κυβερνοασφάλειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ακόμη αστελέχωτη.

Τόσο "έτοιμη" ήταν τελικά η Κυβέρνηση Μητσοτακη; Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για το τι συνέβη».

Υπενθυμίζεται πως συναγερμόςσήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στις ελληνικές αρχές μετά τη μαζική κυβερνοεπίθεση που πραγματοποίησαν σε κρατικές ελληνικές ιστοσελίδες Τούρκοι χάκερς, οι οποίοι «έριξαν» μεταξύ άλλων τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών, της Βουλής των Ελλήνων, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του υπουργείου Οικονομικών και του Χρηματιστηρίου. Κυβερνητικές πηγές επισήμανανότι καταβλήθηκαν προσπάθειες από ειδική υπηρεσία για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Πρόσθεσαν, δε, ότι στο προσεχές διάστημα θα εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη θωράκιση και να αποφευχθούν παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις