Σαρτζετάκης Σακελλαροπούλου:«Θερμότατα συγχαρητήρια δ' επαξιωτάτην ανάδειξή σας εις την Προεδρίαν της Δημοκρατίας. Παραλλήλως, σας εύχομαι από καρδίας κάθε επιτυχία εις τα νέα καθήκοντά σας, την οποίαν άλλωστε ήδη από τώρα προοιωνίζει η γνωστή πολυετής διακονία σας εις της Διοικητικήν Δικαιοσύνην» ανέφερε στο μήνυμά του, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης.

Σημειώνεται πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη σε μια ιστορική ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, η πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα με 261 ψήφους. Έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον Πρόεδρο της Βουλής

Η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, θα γίνει την επομένη της λήξης της θητείας του απερχόμενου Προέδρου. Η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει στις 13 Μαρτίου, άρα η ορκωμοσία της κυρίας Σακελλαροπούλου θα γίνει σε ειδική τελετή στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις