Νοτοπούλου περιβάλλον τουρισμός: Την ικανοποίηση της για την πρωτοβουλία Global Tourism Plastics Initiative" του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού. Πρόκειται για μια παγκόσμια δράση για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τα πλαστικά μιας χρήσης, που αφορά ιδιαίτερα τον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα, η κυρία Νοτοπούλου κάνει λόγο «για ένα αποφασιστικό βήμα στην υιοθέτηση εκτεταμένων πολιτικών και μέτρων που θα κάνουν πράξη το όραμα για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας».

Σύμφωνα με την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι παράγονται ετησίως 79.000 τόνοι στερεά απόβλητα από την τουριστική δραστηριότητα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον αλλά και τους δήμους που αναλαμβάνουν την διαχείρισή των αποβλήτων. Κατά την ίδια, η πλαστική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει τις τουριστικές ροές κυρίως σε παράκτιες περιοχές και απειλεί νέες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αυξημένο το αίσθημα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, παρουσίασε και ενέκρινε το 2018 την εθνική στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία». «Σε συνέχεια των δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και πρωτοβουλιών όπως αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που θέτει συγκεκριμένο πλαίσιο δεσμευτικών στόχων έως το 2025, η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού οφείλουν άμεσα να ανοίξουν έναν ευρύ διάλογο για την λήψη και εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας», καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις