Εκλογικός νόμος: Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την για αλαζονεία και έπαρση. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και το κόμμα του απορρίπτουν το νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σπεύδει να αλλάξει τον νόμο, γιατί σχεδιάζει να καταφύγει σύντομα σε πρόωρες εκλογές». Και την κατηγόρησε για σκοπιμότητες και παιχνίδια.

«Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό είχαμε και πάλι κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και αποδείχθηκε ότι όποιος προσπαθεί να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να σκάψει τον λάκκο των αντιπάλων του στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος», τόνισε, για να προσθέσει πως «ο εκλογικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση, συντηρεί ένα σύστημα με παθογένειες, που οδήγησαν στην κρίση», ενώ είναι «κομμένος και ραμμένος στη λογική της πόλωσης και των δύο κομμάτων εξουσίας».«Δεν μπορείτε να επιδιώκετε συναίνεση Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και να αλλάζετε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο» τόνισε, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανεύθυνη στάση και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. «Η χώρα πασχίζει να περάσει τις θέσεις της στα διεθνή φόρα, όταν έχει παρουσία σε αυτά», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε: «Λέγατε ότι θα τα φτιάξετε όλα και τα έχετε κάνει μπάχαλο. Αλλάξατε πέντε διαφορετικούς υπουργούς, αφού καταργήσατε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ήρθατε μετά από έξι μήνες να το ξανασυστήσετε. Ποιος μπορεί να σας εμπιστευθεί τώρα; Ρωτήστε τους κατοίκους στα νησιά του Αιγαίου, εάν το εξάμηνο που εσείς κάνατε πειραματισμούς η κατάστασή τους βελτιώθηκε ή επιδεινώθηκε».

Όσον αφορά τα ζητήματα της οικονομίας, είπε: «Που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4% που θα ερχόταν; Πού ήταν η καταιγίδα των επενδύσεων; Πού είναι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό; Πού είναι η αύξηση του βασικού μισθού; Πού είναι οι δουλειές; Πού είναι οι περιβόητες ελαφρύνσεις για μεσαίους και αδύναμους; Αντ' αυτού βλέπουμε μαζικές απολύσεις στον ΟΤΕ, στις τράπεζες- για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση. Επίσης το κοινωνικό μέρισμα περιορίστηκε σημαντικά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις