Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Κάνοντας λόγο για «αθλιότητα» του ΚΙΝΑΛ που τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε «να πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας των δανειοληπτών», ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε λέγοντας ότι «η διαφωνία μου ήταν στην απόλυτη προστασία της α΄ κατοικίας λες και είμαστε στο 2010». Ο ίδιος επισήμανε ότι η απόλυτη απαγόρευση ίσχυσε για 10 χρόνια, όσο η χώρα ήταν στην κρίση και αναρωτήθηκε «όσο πάμε προς την κανονικότητα δεν πρέπει να επιστρέψουμε προς το 2000 όταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε απόλυτη προστασία της α΄κατοικίας;». «Το να μιλήσουμε για 2-3 χρόνια να το καταλάβω, να μιλάμε για πάντα;» έθεσε το ερώτημα ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «η απόλυτη προστασία σημαίνει απαγορεύεται ο πλειστηριασμός».

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι «μέχρι 30 Απριλίου υπάρχει απόλυτη προστασία. Από τις 30 Απριλίου θα υπάρχει προστασία για τον αδύναμο. Μέχρι τις 30 Απριλίου ισχύει η πλατφόρμα. Όποιος πιστεύει ότι είναι κάτοχος μέσης ιδιοκτησίας και αισθάνεται ότι θέλει να πληρώνει και δεν μπορεί, με βάση τα όρια που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να κάνει αίτηση και να σώσει το σπίτι του και να πάμε μπροστά ως πολιτισμένοι άνθρωποι. Αυτοί προφανώς πρέπει να προστατεύονται και θα προστατεύονται». Τόνισε, δε, ότι «αυτός που έχει και δεν πληρώνει στερεί από κάποιον να πάρει στο μέλλον στεγαστικό δάνειο, στερεί από τον οικοδόμο τη δυνατότητα να έχει δουλειά». «Δεν δέχομαι να προστατεύουμε τον μπαταχτσή» έστειλε το μήνυμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τόνισε, ακόμα ότι «μαζικά δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί γιατί αυτό δεν συμφέρει ούτε τις τράπεζες». «Όπως στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2000-2004 ή στις προηγούμενες δεν είχε απόλυτη προστασία α΄κατοικίας και δεν ήταν κακό αλλά έτσι λειτουργεί η αγορά, έτσι είπα εγώ ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος επιτέθηκε στην βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία, επίσης, στον ΘΕΜΑ 104,6 είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό δεν είναι ένα πρόσωπο κοινωνικής κυβέρνησης, είναι ένα σκληρό άγριο νεοφιλελεύθερο πρόσωπο».

ΣΥΡΙΖΑ: Η άποψη πως η προστασία της α' κατοικίας ζημιώνει την οικονομία είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη

Έντονες αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το Κίνημα Αλλαγής προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδης στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε πρέπει να υπάρχει, διότι είναι επιζήμια για την οικονομία». Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς απέρριψε την ευθύνη των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη στον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για άποψη «αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Η άποψη πως “η προστασία της α' κατοικίας ζημιώνει την οικονομία” είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη», τονίζει ο κ. Νίκος Παππάς. «Αρκετά με την απάτη της Ν.Δ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή», τονίζει στη δήλωσή του.

ΚΙΝΑΛ Χρηστίδης: Το επόμενο βήμα είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds

Σε έργα και όχι λόγια προτρέπει, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. «Κύριε Γεωργιάδη, οι διάφορές μας είναι βαθιές. Θα έπρεπε να "λυπάστε" για τους αδύναμους πολίτες που θα τους πάρουν τα σπίτια τα funds με τους πλειστηριασμούς. Αλλά αντίθετα φτιάχνετε κλίμα και διαφημίζετε αυτό που θα συμβεί μετά τον Απρίλιο. Η απάντηση είναι μια: Προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών. Πράξεις και όχι λόγια», απάντησε ο κ. Χρηστίδης στον υπουργό Ανάπτυξης. «Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μη τους ξεφύγει και κανένας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Επίθεση ΚΙΝ.ΑΛ. σε Άδωνι Γεωργιάδη για δηλώσεις του [vid]

ΚΚΕ: Πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

«Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, ότι "η προστασία της α' κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία" αποτελούν πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που βλέπουν τη θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους. Παράλληλα αποτελεί μία κυνική και θρασύτατη ομολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών που έρχεται», αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του. «Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η προστασία της α' κατοικίας, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, να καταργηθεί το "ιδιώνυμο", που ποινικοποιεί τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις