Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Απέναντι στις πολιτικές και τον καπιταλισμό Μητσοτάκη, πρέπει να αντισταθούμε ενεργητικά ώστε κανείς που πραγματικά υποφέρει να μην χάσει το σπίτι του, αλλά να διευκολυνθεί ώστε να παραμείνει και να εξοφλεί -και με τη βοήθεια του κράτους- το δάνειό του και να βρούμε μορφές και τρόπους ώστε αυτά τα δικαιώματα να κατοχυρώνονται, είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας στο ρ/σ Κόκκινο.

Ο κ. Γεωργιάδης απλώς λέει την ατζέντα της κυβέρνησης, που για την πρώτη κατοικία είναι: «Δεν έχετε να πληρώσετε; σας παίρνουμε το σπίτι, έτσι είναι ο καπιταλισμός! Διαφορετικά, δεν θα παίρνετε δάνεια για να παίρνετε σπίτι…», είπε ο κ. Βίτσας, «είναι τόσο κυνικό, τόσο απάνθρωπο, είναι τόσο εξόφθαλμα αντιλαϊκό, που δεν έχει να πει κανείς κάτι παραπάνω».

«Ευχαρίστησε» ωστόσο τον κ. Γεωργιάδη γιατί με τις θέσεις αυτές έθεσε με τον πιο σαφή τρόπο το πόσο μείζον είναι το ερώτημα, για το επερχόμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί: «Πώς κατοχυρώνει μία αριστερή κυβέρνηση το δικαίωμα του πληθυσμού, των οικογενειών, ειδικά των χαμηλότερων στρωμάτων, στη στέγαση;». «Πρέπει να είναι βασικό στοιχείο του προγράμματος τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, στην εργασία, στην Υγεία, στην στέγαση, στην εκπαίδευση. Πώς μπορεί να τα προωθεί μία αριστερή κυβέρνηση με στόχο να τα εκπληρώσει 100%, μέσα στο διάστημα που κυβερνά», όπως υπογράμμισε.

Επανερχόμενος στο θέμα της πρώτης κατοικίας, ο κ. Βίτσας είπε ότι «ο «καπιταλισμός» και η πολιτική του κ. Μητσοτάκη είναι μία άγρια ζούγκλα στην οποία κάθε φορά τα πάντα μεταφέρονται προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Άρα, γιατί να ενδιαφερθούμε για τον δημόσιο χώρο, τον δημόσιο τομέα, την κοινωνική προστασία; Άρα και την προστασία της στέγασης, της πρώτης κατοικίας; Ό,τι και να συμβαίνει εμείς θα παίρνουμε αποφάσεις, θα χρεώνουμε τη χώρα, οι άνθρωποι θα υποφέρουν και μετά θα τους παίρνουμε το σπίτι ή την υγεία τους. Αυτή είναι η κεντρική λογική» της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά τον ίδιο «να υπερασπιστούμε αυτά που κάναμε επί 4,5 χρόνια, να αντισταθούμε ενεργητικά ώστε κανείς που πραγματικά υποφέρει να μην χάσει το σπίτι του, αλλά να διευκολυνθεί ώστε να παραμείνει και να εξοφλεί -και με τη βοήθεια του κράτους- το δάνειό του και να βρούμε μορφές και τρόπους ώστε αυτά τα δικαιώματα να κατοχυρώνονται», τόνισε ο κ. Βίτσας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις