Οι υπουργοί που συμβουλεύει ο Αντώνης Σαμαράς: Η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Αντώνη Σαμαρά, μετά την απουσία του από την τροπολογία για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης και όσα επακολούθησαν φαίνεται να έχει καταλαγιάσει. Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός – θυμίζουμε – κάθε άλλο παρά απολογητική στάση τήρησε. Αντιθέτως την πτώση των τόνων επιδίωξε το Μέγαρο Μαξίμου και δηλώσεις συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός από την επιρροή του πρώην πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και την ευρύτερη πολιτική του παρουσία, ρόλο σε αυτή την εξέλιξη φέρεται να έπαιξε το γεγονός ότι αρκετά μέλη του υπουργικού Συμβουλίου προστρέχουν – ακόμη – στις συμβουλές του Αντώνη Σαμαρά. Είτε γιατί έχουν θητεύσει στις κυβερνήσεις του, είτε γιατί θεωρούν πως του «χρωστούν» πολιτικά, είτε απλά γιατί θεωρούν χρήσιμη την άποψή και την γνώμη του.

Αυτό άλλωστε τεκμαίρεται και από όσα προκύπτουν στην δημόσια σφαίρα. Αν και υπάρχουν και μέλη της κυβέρνησης που ενώ διατηρούν διαύλους με τον πρώην πρωθυπουργό, αυτοί οι επαφές ειναι ιδιαίτερα διακριτικές, για ευνόητους λόγους.

Ο Νότης Μηταράκης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται ο Νότης Μηταράκης που έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της αντιμετώπισης του προβλήματος του προσφυγικού. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς υπήρξε μάλιστα απευθείας συνάντηση, που όμως δεν θέλησαν να διαφημίσουν ή να δημοσιοποιήσουν. Ανεξαρτήτως όμως από την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών, είναι σαφές ότι οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την βάση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι που θα ήταν αφελές να προσπεράσει ένας υπουργός ο οποίος πρόκειται να καταπιαστεί με το πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Ζήτημα για το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς έχει τις δικές του – γνωστές – αντιλήψεις όμως τις μοιράζεται με πολλούς παράγοντες των τοπικών κοινωνιών.

Η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν κρύβει την πολιτική συμπάθεια της προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κι επιπρόσθετα δείχνει να θεωρεί ότι του χρωστά πολλά. Επίσης ότι ακόμη τον συμβουλεύεται.

Γεγονός άλλωστε στο οποίο αναφέρθηκε δημοσίων την προηγούμενη Κυριακή. Οπότε και παραβρέθηκε ως επίσημη προσκεκλημένη στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψε η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπορούσε να λείπει ο Μεσσήνιος Αντώνης Σαμαράς. Η Νίκη Κεραμέως είναι χαρακτηριστικό πως αν και αναφέρθηκε πολλάκις στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον πρωθυπουργό δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρόσωπο με το οποίο επέλεξε να κλείσει την ομιλία της. Αντιθέτως αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα με πολύ θερμά λόγια. Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο βασικός λόγος που η ίδια βρίσκεται στην πολιτική. Δήλωσε πως τον ευχαριστεί πρωτίστως γι’ αυτό και επίσης για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια τη συμβουλεύει απρόσκοπτα στην πορεία της στην πολιτική.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες τις συμβουλές του πρώην πρωθυπουργού ενίοτε φέρεται να αναζητά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Απόψεις με τον πρώην πρωθυπουργό ανταλλάσειι και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όπως και ο υφυπουργός του Βασίλης Κοντοζαμάνης. Επίσης ιδιαίτερη σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά έχει και ο Αθανάσιος Πλεύρης που μπορεί να μην είναι υπουργός έχει όμως την ιδιότητα του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στην προανακριτική επιτροπή για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Θέση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πρώην πρωθυπουργό που θεωρεί ότι βρέθηκε για πολιτικούς λόγους στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις