ΚΚΕ βίντεο: Την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σχολιάζει με ενημερωτικό βίντεο το ΚΚΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης που έχει προκηρυχτεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο νόμο «Βρούτση-Κατρούγκαλου». Όπως λέει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, στο βίντεο φωτίζονται οι διαχρονικές, αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και το πλιάτσικο των ιδιωτών στην Κοινωνική Ασφάλιση:

Με αφορμή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που μπαίνει σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή στο βίντεο αναδεικνύονται:

  • οι θέσεις και οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ.
  • οι πραγματικές, αρνητικές συνέπειες του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου για τους εργαζόμενους – ιδιαίτερα τους νεότερους – αλλά και για τους συνταξιούχους.

Το ΚΚΕ ζητά «να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση που ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση για τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους! Θέλουν να μας κλέψουν τη ζωή. Να μην τους αφήσουμε!».

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη» και «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν' αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας».

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. (Στις 10 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις). Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Για τις συγκεντρώσεις της Αττικής δρομολογούνται πούλμαν. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από 60 πόλεις.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις