Παναγιώτης Πικραμμένος: Ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στον κ. Πικραμμένο έγινε με την υπ. αριθμ. Υ13/27.2.2020 απόφασή του πρωθυπουργού (ΦΕΚ Β΄, φ. 664, της 28.2.2020) με την οποία τροποποιείται η προγενέστερη Υ11/16.7.2020 απόφασή του. Μεταξύ άλλων, είναι και ηκατάθεση προτάσεων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα,για ζητήματα επιτάχυνσης απονομής δικαίου.

Συγκεκριμένα, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ανατίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

  • η αναπλήρωση του Πρωθυπουργού σε απουσία ή κώλυμά του,
  • η συμμετοχή στα όργανα παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων,
  • η ρύθμιση οριζόντιων θεμάτων που αφορούν τις ανεξάρτητες Αρχές, περιλαμβανομένης της νομοθετικής πρωτοβουλίας,
  • η εποπτεία της υλοποίησης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος και των εθνικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για την μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) το έτος 2021,
  • η συγκρότηση επιτροπών και ομάδων εργασίας και η κατάθεση προτάσεων στον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης,
  • η εποπτεία υλοποίησης της πολιτικής για ζητήματα του Αγίου Όρους και η προώθηση της λήψης συναφών μέτρων και
  • η εκπλήρωση οποιουδήποτε ειδικού έργου που του αναθέτει ο Πρωθυπουργός.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Επίσκεψη του κ. Πικραμμένου στον χώρο ανέγερσης νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο 2020


Σκάνδαλο Novartis: Ο Πικραμμένος κατονόμασε πολιτικό

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2019, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, διαβίβασε στη Βουλή – μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης – την κατάθεση που έδωσε ως μάρτυρας, ενώπιόν του, ο κ. Πικραμμένος, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis. Ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμελλητί την κατάθεση του κ. Πικραμμένου στη Βουλή, καθώς σε αυτήν προσδιορίζεται πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, την χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όπως είναι γνωστό, το επώνυμο του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δέκα πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκαν στην Βουλή, αλλά τελικά η δικογραφίαως προς εκείνον τέθηκε στο αρχείο, με διάταξη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις