Δημοσκόπηση: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Open, για τα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο κορονοϊός και το προσφυγικό. Πιο αναλυτικά, με φόντο τα νεώτερα στοιχεία για την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στη χώρα μας, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες – το 79% των ερωτηθέντων – θεωρούν επαρκή την ενημέρωση που έχουν για τον κορονοϊό.Το 16% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στην ίδια ερώτηση.Οι απαντήσεις αυτές έρχονται την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες πως επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν παρά τις οδηγίες για κατ' οίκον περιορισμό.

Επίσης το 74% συνολικά δηλώνει ικανοποίηση για τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο.Παράλληλα το 60% απαντάει αρνητικά στο ερώτημα εάν «θα δεχόσασταν τη λειτουργία κλειστών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή σας» ενώ το 32% απαντάει θετικά. Επιπλέον το 41% των ερωτηθέντων απαντάει ότι είναι σωστό να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά του Αιγαίου και το 38% στην ηπειρωτική Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά το 48% θεωρεί λανθασμένο να σταματήσουν τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά και το 51% στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Διαβάστε: Κορονοϊός Ελλάδα: «Με το παραμικρό σύμπτωμα, μένουμε σπίτι», τονίζουν οι επιστήμονες


Διαβάστε: Μέρκελ Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό»


Το 36% των ερωτηθέντων απαντούν ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο ενώ το 26% απαντούν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι. Καθόλου ικανοποιημένοι απαντάει το 21% των ερωτηθέντων ενώ λίγο απαντάει το 12%.Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ποσοστό 21,5%.Η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα όπου το κυβερνών κόμμα έχει 37% και αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 23,7%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με 6,1%, το ΚΙΝΑΛ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6% και με 5,2% η Ελληνική Λύση. Στο όριο η Χρυσή Αυγή με 3%, ενώ η Ελληνική Λύση έχει 2,3%.


Οι γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς

Στην ερώτηση για το ποια είναι η γνώμη των πολιτών για τους αρχηγούς των κομμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 50% στις θετικές γνώμες έναντι 39% των αρνητικών. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει ένα αντίστροφο αποτέλεσμα με τις αρνητικές γνώμες να βρίσκονται στο 64% και τις θετικές στο 24%.


Όσον αφορά για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.