Κορονοϊός Κέλλας: Ο βουλευτής και γιατρός Χρήστος Κέλλας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, βρισκόταν στο σπίτι του στη Λάρισα σε απομόνωση.Την Κυριακή, όμωςκαι μετά από «δύο ημέρες «ηρεμίας», όπως σημείωσε ο ίδιος, ανέβασε πυρετό. Έτσι, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι οκ. Κέλλας γνωστοποίησε ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, προ ημερών, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. Έγραφε χαρακτηριστικά: «Μετά από ήπια συμπτώματα – χαμηλό πυρετό – εξετάστηκα για τον κορονοϊό και βρέθηκα θετικός στον #covid_19. Παραμένω στο σπίτι μου, υπακούοντας στις οδηγίες των επιστημόνων».

Δείτε τη σημερινήανάρτηση του Λαρισαίου βουλευτή

και την αρχική ανάρτηση


Λευτέρης Οικονόμου: «Μελετάμε όλα τα σενάρια και την απαγόρευση κυκλοφορίας»

Οι εικόνες του συγχρωτισμού και του συνωστισμού στις παραλίες και στα βουνά το Σαββατοκύριακο που πέρασε, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση η οποία προσανατολίζεται σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να ανακόψει τη διασπορά της πανδημίας. Η κυβέρνηση εξετάζει μάλιστα, να προχωρήσει σε σκληρότερα μέτρα ελέγχου κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών: «Μελετάμε όλα τα σενάρια, όλα είναι ανοιχτά, και την απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά το λόγο έχουν οι ειδικοί» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον Ant1 o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Ο υπουργός τόνισε ότι έχουμε ξεφύγει από τις συστάσεις κι επιβάλλεται η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, ενώ προβλέπονται βαριές ποινές που κλιμακώνονται από υψηλά πρόστιμα μέχρι αυτόφωρη διαδικασία και ποινή ισοβίων εφόσον υπάρξει θάνατος εξαιτίας της συμπεριφοράς του υπαιτίου σε πολλά άτομα. Το προσωπικό της αστυνομίας έχει λάβει εντολές για πιστή εφαρμογή των μέτρων, σημαντική όμως είναι η ατομική ευθύνη για να προστατευτούμε ως κοινωνία» σημείωσε.

Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι οι μαζικές μαζικές μετακινήσεις πολιτών από την Αττική προς την επαρχία όπου διαμένουν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού εμφανίζονται στην Αττική, ένα τέτοιο σενάριο όπως εκτιμούν οι επιστήμονες θα οδηγούσε σε αύξηση του αριθμού των νεκρών, αφού στην επαρχία είναι δύσκολο να εφαρμοστούν οι περιορισμοί, ενώ είναι γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι έχουν αρκετά χρόνια νοσήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις