ΚΚΕ – Τουρκία: Για παραβίαση του δικαίου της Θάλασσας, κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κίνηση της Τουρκίας να καταθέσει μονομερώς στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών συντεταγμένες που μειώνουν την εμβέλεια της Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης των ελληνικών νησιών αλλά και της Κύπρου.

;Oπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ «η νέα επικίνδυνη κίνηση της Τουρκίας, με την κατάθεση συντεταγμένων στον ΟΗΕ για τις θαλάσσιες ζώνες και με οδηγό την αυθαίρετη Τουρκο-Λιβυκή συμφωνία, παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας και καταπατά τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα».

Επισημαίνει παράλληλα πως «η νέα αυτή πρόκληση και οι επίμονες παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο είναι στοιχεία της επιθετικότητας της κυβέρνησης Ερντογάν, που αποθρασύνεται από τα παζάρια που κάνει με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για τη διατήρηση της Τουρκίας στο «Δυτικό στρατόπεδο»». .

Με αφορμή τα παραπάνω το ΚΚΕ εστιάζει τα πυρά του στο ΝΑΤΟ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική της συμμετοχής στις λυκοσυμμαχίες του πολέμου και των επεμβάσεων έχει χρεοκοπήσει και γίνεται συνεχώς πιο επικίνδυνη για το λαό μας. Ο «λύκος δεν γίνεται αρνί» και οι εξελίξεις εκθέτουν καθημερινά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ”. Τέλος το ΚΚΕ στο σχόλιο του σημειώνει πως «η πάλη του λαού για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι αναγκαία και επίκαιρη και το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή».