Αλέξης Χαρίτσης για κυβέρνηση: Η κυβέρνηση παίρνει «κάτω από την βάση» στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επισήμανε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Παράλληλα τόνισε ότι απαιτείται τώρα, άμεση παρέμβαση για την οικονομία για να μην υπάρξει έκρηξη της ανεργίας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την ανάγκη για άμεση παρέμβαση τονίζοντας πως «αν είμαστε όντως σε πόλεμο με τον κορονοϊό, πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο και στην οικονομική κρίση και την κοινωνική ανασφάλεια που μας απειλεί. Αν δεν δράσουμε τώρα, θα οδηγηθούμε σε έκρηξη της ανεργίας και διάλυση της κοινωνικής συνοχής». Μάλιστα απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση σημειώνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι σε αυτή ειδικά τη συγκυρία δεν είναι όλα επικοινωνία και να επενδύσει βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στα κύρια μέτωπα που βρίσκονται μπροστά μας».

Με βάση αυτό ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει άμεσα το λεγόμενο «μαξιλάρι ρευστότητας» που διαθέτει η ελληνική οικονομία. Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν δικαιολογίες» και εφόσον «το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν ισχύει, δεν υπάρχουν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, δεν μετράνε οι δαπάνες για τον κορονοϊό στους στόχους. Επιπλέον η χώρα διαθέτει ρευστότητα, χάρη στα 35 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το μαξιλάρι ασφαλείας που αποδεικνύεται σωτήριο για την ελληνική οικονομία».

(Εκτίναξη των δεικτών ανεργίας προβλέπει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ληφθούν μέτρα κάλυψης των μισθών και οικονομικής ενίσχυσης)

Αναφερόμενος στα δύο μέτωπα, δηλαδή την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων, ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε «το κράτος να καλύψει πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων, να αναλάβει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και να πληρώσει στην ώρα του το δώρο του Πάσχα». Ειδικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το ενισχύσει άμεσα αφού «οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι καταστροφικές για την κοινωνία αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει τώρα στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Και μέχρι στιγμής παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση». Πιο ειδικά επισήμανε ότι η Ν.Δ «έχει καθυστερήσει στην τοποθέτηση των 2.000 νοσηλευτών, ακύρωσε και δεν επαναπροκηρύσσει τις δρομολογημένες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 4.000 θέσεις γιατρών και νοσηλευτών. Οι ΜΕΘ παραμένουν ανεπαρκείς, η επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων δεν προχωρά, ενώ γιατροί και νοσηλευτές δίνουν την μάχη με την πανδημία χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις