Κυριάκος Μητσοτάκης για Μανώλη Γλέζο: «Ένας μεγάλος Έλληνας». Με τον χαρακτηρισμό αυτό εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός «το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας».

Αναφερόμενος στην δράση του Μανώλη Γλέζου επισημαίνει πως «ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία. Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην σχέση που είχε με τον Μανώλη Γλέζο λέγοντας πως «προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ».

Τονίζει επίσης πως «ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές. Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφικό στιγμιότυπο από συνάντησή του με τον Μανώλη Γλέζο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις