Φώφη Γεννηματά για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου:Την θλίψη της για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως επισημαίνει «η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν μεγάλο πατριώτη, αγωνιστή, έναν σπουδαίο δημοκράτη. Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Μανώλη Γλέζο. Το σύμβολο της Αντίστασης». Μάλιστα αναφερόμενη στην πορεία του Μανώλη Γλέζου, η Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για «μια ζωή γεμάτη αγώνες.Μια ζωή ενός ασυμβίβαστου ήρωα.Μια ζωή γεμάτη πάθος για τον άνθρωπο, για το δίκιο και τη λευτεριά, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία».

(Από συνεδρίαση της Βουλής, το 2012. Διακρίνεται ο Μανώλης Γλέζος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ)

Παράλληλα η Φώγη Γεννηματά αναφέρεται στις σχέσεις του Μανώλη Γλέζου με το ΠΑΣΟΚ την περίοδο από το 1981 έως και το 1987, όταν πρόεδρος ήταν ο ιδρυτής του κόμματος, Ανδρέας Παπανδρέου. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο Μανώλης Γλέζος «πάλεψε εκτός και εντός Βουλής, από τα έδρανα της Αριστεράς, αλλά και του ΠΑΣΟΚ πλάι στον Ανδρέα Παπανδρέου.Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε και τον τίμησε με την ψήφο του». Τέλος σημειώνει πως «θα τον θυμόμαστε πάντα, για την περηφάνια, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητα που μας δίδαξε. Σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές»,

(Ο Μανώλης Γλέζος με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην κηδεία του Λάκη Σάντα το 2011)

Ανάρτηση για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου έκανε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «ο Μανώλης Γλέζος, θα μας θυμίζει πάντα τη σημασία των αγώνων για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, τη σημασία της πάλης ενάντια στο φασισμό, όποια μορφή και αν έχει. Μανώλη, δεν θα ξεχάσουμε!»