Νίκος Παππάς για οικονομία:Η κυβέρνηση στοχεύει στο να κλείσουν έως και 300 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις ώστε και οι μεγαλύτερες να επωφεληθούν από την συγκέντρωση όλης της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό επισήμανε ο αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην τοποθέτησή στην Βουλή με αφορμή την συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου που περιλαμβάνει και μέτρα για τις επιχειρήσεις.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού και για αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να προβλέψει τις ανάγκες της οικονομίας, προβαίνοντας σε συμπληρωματικές ανακοινώσεις κάθε λίγες ημέρες.Μάλιστα έκανε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα μέτρα ανέρχονται σε ποσοστά άνω του 10% και του 15% του ΑΕΠ τους όταν στην Ελλάδα φτάνουν μόλις στο 2,6%.

(Με την κυβερνητική πολιτική θα κλείσουν 300.000 μικρές επιχειρήσεις και τον οικονομικό χώρο θα καταλάβουν οι μεγάλες, υποστήριξε ο Νίκος Παππάς)

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών «η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία σε καθίζηση, δυστυχώς με σκοπιμότητα. Βάζετε μια επιχείρηση στις ευεργετικές διατάξεις με προϋπόθεση την αναστολή των συμβάσεων εργασίας και πλέον μιλάμε για 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους σε αναστολή. Θα έπρεπε να τη βοηθάμε αν δεν τις ανέστειλε». Επισήμανε επίσης ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα για τις επιχειρήσεις δύσκολα θα αντέξει το 65% αυτών, που πέρυσι δήλωσε μηδενικά κέρδη ή ζημίες. Με βάση αυτό σχολίασε ότι η προοπτική της Νέας Δημοκρατίας είναι «να κλείσουν 200 με 300 χιλιάδες επιχειρήσεις και οι μεγάλες να μαζέψουν όλη τη δραστηριότητα».

(Απαιτείται νέο σχέδιο Ηρακλής για τα κλειστά μαγαζιά, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «για την επιβίωσή τους απαιτείται ένα "σχέδιο Ηρακλής", ένα σχέδιο μεγάλων εγγυήσεων δηλαδή, και για την ελληνική οικονομία ένα σχέδιο παρεμβάσεων τουλάχιστον στο 10% του ΑΕΠ για φέτος και 10% για του χρόνου. Κάτι που κάνουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εγγυήσεις. Το δικό σας σχέδιο μιλά για εγγυήσεις στο 0,5% του ΑΕΠ, όταν η Γερμανία προχωρά σε εγγυήσεις στο 33% του ΑΕΠ της». Μάλιστα σημείωσε πως «θα είναι ευχής έργον τα αποτελέσματα της πανδημίας στην υγεία του πληθυσμού να είναι μικρά. Θα έχετε, όμως, βαριά ιστορική ευθύνη αν τα αποτελέσματα στην οικονομία είναι μεγάλης κλίμακας. Εσείς, δυστυχώς, αντί να φτιάχνετε οχυρωματικά έργα για την οικονομία, πατάτε γκάζι στην κατηφόρα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις