Αλέξης Τσίπρας, τηλεδιάσκεψη με την συμπρόεδρο των Πρασίνων Γερμανίας: Έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας, με αντικείμενο τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η Ευρώπη αποτελεί η τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Αλέξης Τσίπρας με την Annalena Baerbock, Συμπρόεδρο των Πρασίνων.

‘Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και Annalena Baerbock «συμφώνησαν ότι παρότι ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, είναι σημαντική η αναβάθμιση του διαλόγου των δύο κομμάτων με σκοπό την στήριξη προοδευτικών λύσεων στις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

(Η συμπρόεδρος των Πράσινων της ΓερμανίαςAnnalena Baerbock,)

Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «καλωσόρισε την ξεκάθαρη θέση που πήραν οι Πράσινοι υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει η προώθηση Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας». Επιπρόσθετα ο Αλέξης Τσίπρας με την συμπρόεδρο των Πρασίνων συζήτησαν εκτενώς «για τη στήριξη των άμεσων μέτρων κατά του κορωνοϊού και την ανάγκη να υπάρξει συγκροτημένη ευρωπαϊκή στρατηγική που να βασίζεται στο ευρωομόλογο και άλλα ευρωπαϊκά οικονομικά εργαλεία, στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, καθώς και στη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας».

(Πλάνο, από εκδήλωση των Πράσινων της Γερμανίας)

Η συζήτηση περιστράφηκε και στα ζητήματα ου αφορούν την «αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη δίκαιη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη, για τις πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό και την στήριξη της Ελλάδας, για τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τη σημασία που έχει να υπάρξει απάντηση στις πολιτικές Όρμπαν αναστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, με αφορμή την πανδημία». Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δέσμευση που ανέλαβε η ηγέτης των Πρασίνων σύμφωνα με την οποία «το κόμμα της θα υποστηρίξει ενεργά προγράμματα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία σε συνεργασία με Δημοτικές αρχές σε Γερμανικές πόλεις όπου οι Πράσινοι έχουν επιρροή».