Αλέξης Χαρίτσης:Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της αποδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας με πρόσχημα την πανδημία. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Απάντησε μάλιστα σε διαδικτυακές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η κρίση ενδεχομένως για κάποιους να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για διάλυση εργασιακών σχέσεων, αποδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, για μια σειρά νεοφιλελεύθερων παρεμβάσεων που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν. Τους λέμε να μην το διανοηθούν».


Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η κυβέρνηση επιδίδεται σε διαγωνισμό προχειρότητας, αναποτελεσματικότητας και πανηγυρικής εξαγγελίας παρεμβάσεων που δεν μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη».

Μάλιστα σημείωσε ότι ως χώρα «δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια παροδική κρίση αλλά με μια τεράστια δομική πρόκληση» τονίζοντας πως «η μόνη δυνατότητα να αντεπεξέλθει η κοινωνία είναι να τονωθούν άμεσα σε ρευστότητα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις. Οι δυνατότητες υπάρχουν από την αναστολή του Συμφώνου σταθερότητας, και την ασφάλεια που παρέχει το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά είναι τα προγράμματα που υλοποιούνται σε άλλες χώρες για την τόνωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».Μάλιστα ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Χρειάζεται άμεσα ένα γενναίο πακέτο ενίσχυσης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις.
  • Πλήρης καταβολή από το κράτος των μισθών των εργαζομένων, όπως πράττουν άλλες χώρες, το αυτονόητο επιδοτώντας την εργασία. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Πλήρης απαγόρευση απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής εργασίας
  • Να σταματήσει να εμπαίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες η κυβέρνηση δίνοντας μηνιαίο επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες, με κατώτατο όριο, το βασικό μισθό.
  • Να παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις