Χρήστος Σπίρτζης: Να εγκαταλείψει τον δογματισμό της και να στηρίξει άμεσα με μέτρα τις θέσεις εργασίας κάλεσε την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση ο αρμόδιος για ζητήματα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση τηρεί υπεύθυνη στάση για τα ζητήματα που σχετίζονται μ ε την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πώς δεν έχει βαθιές διαφωνίες με τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλονται.

Όπως επισήμανε «εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει μια πολύ υπεύθυνη και αξιόπιστη στάση. H αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωριστεί από όλους, σε σημεία που εντοπίζουμε ολιγωρίες ή έχουμε πρόσθετες προτάσεις, καταθέτουμε τις προτάσεις αυτές και αυτό δεν αφορά μόνο την Υγεία αλλά και μία σειρά κρίσιμων τομέων». Μάλιστα ανέφερε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα σημειώνοντας πως «έστειλα στους αρμόδιους υπουργούς μέσω του υπουργού Εσωτερικών, τις προτάσεις μας για το πως να αντιμετωπιστούν γρήγορα οι επιπτώσεις από τον σεισμό στη Δυτική Ελλάδα».

(Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί υπεύθυνη αντιπολιτευση στα θέματα που σχετίζονται με τον ιό, τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος)

Ο Χρήστος Σπίρτζης όμως επισήμανε ότι αυτό δεν είναι ασύμβατο με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικές διαφωνίες για τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μέχρι πριν δύο μήνες μας έλεγαν πόσο καλό είναι οι στρατηγικοί τομείς της Ευρώπης και της χώρας μας να είναι στον ιδιωτικό τομέα, είτε αυτό σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία είτε με τη δημόσια Παιδεία είτε με κρίσιμους τομείς της οικονομίας. Και βλέπουμε πως αυτό το αφήγημα καταρρέει σε παγκόσμιο επίπεδο».

(H κυβέρνηση κατευθύνει τις επιδοτήσεις εκεί που αναστέλλονται συμβάσεις, επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης)

Ειδικά μάλιστα για τα ζητήματα της εργασίας ο Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε ότι ««η ΝΔ πρέπει να σταματήσει τους δογματισμούς στην οικονομική πολιτική, πρέπει να επιδοτήσει την εργασία, τις θέσεις εργασίας. Τώρα επιδοτεί όσες επιχειρήσεις σταματάνε τις συμβάσεις εργασίας των συμπολιτών μας».