Έφη Αχτσιόγλου:Το πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης της οικονομίας και διασφάλισης των θέσεων εργασίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικό και εφικτό ενώ διασφαλίζει τα εισοδήματα όπως επίσης την προσφορά και την ζήτηση, επισήμανε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά ζητήματα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρότασή του για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων, ισχυρό δημοσιονομικά, ώστε να έχουμε γρήγορη ανάκαμψη μετά την υγειονομική κρίση» επισήμανε λέγοντας πως «συνολικά το πρόγραμμα που καταθέσαμε έχει κόστος 26 δισ. ευρώ και είναι απολύτως εφικτό διότι οι άμεσες πηγές χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν διπλάσιες, στο ύψος των 50 δισ.»

(Κοστολογημένο στα 26 δις το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης 50 δις σημειώνει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ)

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα που θα έχει η υιοθέτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως «στόχος μας είναι όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση οι εργαζόμενοι να βρίσκονται, κατά το δυνατόν, στο ίδιο επίπεδο εισοδήματος που είχαν πριν την έναρξή της και οι επιχειρήσεις να έχουν δυνατότητα λειτουργίας με τους ίδιους όρους. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρή κρατική χρηματοδότηση που θα υποστηρίξει τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά». Αντιθέτως, επισήμανε, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση «είναι αποσπασματικά, εντελώς ανεπαρκή σε ποσότητα, κακής ποιότητας και εσφαλμένα σε επίπεδο χρόνου ενώ στα εργασιακά ακολουθεί μία λογική ακραίας ελαστικοποίησης, μία μεθοδολογία απολύσεων και συμπίεσης μισθών».

Παραθέτοντας τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε πλήρη κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, απαγόρευση απολύσεων και υποχρέωση διατήρησης των ίδιων εργαζομένων με τους ίδιους όρους για 6 μήνες, άμεσες ενισχύσεις ρευστότητας και εγγυοδοσία για τις επιχειρήσεις.

(Στόχος να διατηρηθεί το επίπεδο των εισοδημάτων στα σημερνά επίπεδα και μετά την υγειονομική κρίση σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου)

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην λογική που διέπει την Ευρώπη σημειώνοντας πως «θα είναι τραγικό λάθος η Ευρώπη να μην προχωρήσει με αλληλεγγύη στην κρίση αυτή, με μια γενναία απόφαση για ισχυρή δημοσιονομική πολιτική και αμοιβαιοποίηση του χρέους». Σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επαναλάβει το λάθος που έχει κάνει άλλες δύο φορές, όταν στάθηκε αναντίστοιχη των συνθηκών και δεν έλαβε γενναίες αποφάσεις. Η πρώτη ήταν η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η δεύτερη η προσφυγική κρίση. Σήμερα δεν πρέπει για μία ακόμη φορά η Ευρώπη να σταθεί με όρους μη αλληλεγγύης διότι αυτό οδηγεί και σε φυγόκεντρες τάσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις