Κορονοϊός Γιατροί: «Κάτω από τα ασφαλή όρια βρίσκεται η κατάσταση λειτουργίας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», επισημαίνουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των νοσηλευτών κάνοντας λόγο για «αποκαρδιωτική» κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης παρά τις εξαγγελίες για έγκριση 4.000 νέων θέσεων εργασίας από τους οποίους δηλώνεται ότι «2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, στο τμήμα Μακεδονίας Θράκης (enne.gr) Γ. Μπαλιόζογλου, τονίζει σε επιστολή προς τον υπουργό Βασίλη Κικίλια ότι «ο αριθμός των νοσηλευτών που έχει προσληφθεί στη Θεσσαλονίκη συνολικά είναι μικρότερος από τον αριθμό των προσληφθέντων σε ένα μόνο νοσοκομείο της Αθήνας, παρόλο που η πανδημία δεν γνωρίζει όρια και ανάγκες δεν υφίστανται μόνο στα νοσοκομεία της Αθήνας».

Ο αριθμός προσληφθέντων στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα είναι μόλις 87 νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτών ενώ «ενδεικτικά μόνο στο Νοσοκομείο Σωτηρία των Αθηνών έχουν προσληφθεί 112 νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτών».

«Επειδή οι νοσηλευτές μάχονται καθημερινά ηρωικά κατά του κορωνοϊου και είναι ανεπίτρεπτο να θεωρούνται αναλώσιμοι και να οδηγούνται στην εξάντληση “περιμένοντας” τους συναδέρφους τους των οποίων η πρόσληψη παραμένει προς το παρόν στο επίπεδο της εξαγγελίας.

Επειδή τίθεται ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας, σας καλούμε όπως άμεσα κάνετε πράξη τις εξαγγελθείσες προσλήψεις στο σύνολο τους και όπως δώσετε εντολή στις αρμόδιες 3η και 4η ΥΠΕ ή οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα να προβεί άμεσα στην ολοκλήρωση των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις