Νικήτας Κακλαμάνης: Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 και τόνισε πως η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως «αυτό που γίνεται τώρα είναι μια προίκα που μέσα στην καταστροφή θα μείνει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Ο ίδιος άσκησε κριτική στην κυβερνητική γραμμή τονίζοντας πως θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις διετείς συμβάσεις σε «συμβάσεις αορίστου χρόνου». Σημείωσε ότι «το πιο δύσκολο θα είναι το κομμάτι της αποκλιμάκωσης» των μέτρων, ενώ τόνισε ότι «οι Διευθύνσεις Υγείας Περιφερειών πρέπει τώρα να στελεχωθούν και να ξεκινήσει ταχύρρυθμη εκπαίδευση γιατρών και νοσηλευτών, για τα γρήγορα τεστ».

Σχετικά με τη στάση της Ευρώπης θύμισε τη στάση του ως Ευρωβουλευτής απέναντι στην τότε ΟΝΕ και το άρθρο του με τίτλο: «Η κοινωνική Ευρώπη πέθανε, ζήτω η Ευρώπη των τραπεζών». Τέλος σημείωσε πως «αν (τώρα) στην Ευρώπη δεν καταλάβουν πως η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, τότε η Ευρώπη όπως την θέλουμε όλοι, θα πεθάνει…».

Ακούστε το απόσπασμα στο 29′ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις