Τζέφρι Πάιατ Πάσχα: Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο twitter σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή. Μια ανάρτηση που στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Ο κ. Πάιατ αναπολεί τα προηγούμενα Πάσχα που είχε περάσει στην χώρα μας, τονίζοντας, μάλιστα, ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεχωριστό από το Ελληνικό Πάσχα».

Και συνέχισε με αναρτήσεις τις οποίες συνοδεύει με φωτογραφίες από τα μέρη που επισκέφτηκε το Πάσχα τα προηγούμενα χρόνια. «Πέρσι ήμουν στην Κέρκυρα όπου παρά τρίχα απέφυγα τους μπότηδες που έπεφταν. Την προηγούμενη χρονιά ήμουν στην Κρήτη με τις φανταστικές μυρωδιές και τον ιεροπρεπή Επιτάφιο στην Παναγία Τριμάρτυρη», σημειώνει ο κ. Πάιατ.

«Φέτος στο σπίτι, αλλά χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα με τους ζεστούς, γενναιόδωρους και ταλαντούχους ανθρώπους της. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!», καταλήγει ο Αμερικανός πρέσβης.

«Αγαπητέ πρέσβη, ας ελπίσουμε την επόμενη χρονιά να μπορούμε να είμαστε εκεί μαζί», του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατάγεται από την Κέρκυρα.