Σκίτσα gov.gr: Μηνυτήρια αναφορά για τα πολιτικά σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα gov.gr, κατέθεσε προς τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Κι αυτό, διότι οι γελοιογραφίες που αναρτήθηκαν σε επίσημες ιστοσελίδες είχαν αντιπολιτευτικό περιεχόμενο και ασκούσαν κριτική πρωτίστως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Με δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης εξηγεί ότι κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά «προκειμένου να εξευρεθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι κατά νόμο κυρώσεις για παράνομες και πρωτόγνωρες, στη μεταπολίτευση, πράξεις και πρακτικές χρησιμοποίησης επίσημων κρατικών μέσων προς εξυπηρέτηση κομματικών στόχων, παραβιάζοντας τις συνταγματικές εγγυήσεις της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και της δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας».

Όπως εξηγεί ο Χρήστος Σπίρτζης, στις 16 Απριλίου 2020 διαπιστώθηκε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού κράτους www.gov.gr, η οποία τιτλοφορείται ως «η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους» που «φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου» αναρτώνταν καθημερινά πολιτικές γελοιογραφίες γνωστών σκιτσογράφων, οι οποίες αφορούσαν το πρόσωπο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον απελθόντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και που εμφανώς κατέτειναν σε αρνητικό – δηκτικό σχολιασμό.

Προφανώς και οι γελοιογραφίες αυτές αν εντάσσονταν στο πλαίσιο της δημοσίευσης τους στον Τύπο θα ήταν απόλυτα συμβατές με την ελευθερία έκφρασης και την ελευθεροτυπία που κατοχυρώνεται τόσο στο Σύνταγμα μας όσο και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Η δημοσίευση τους όμως στην επίσημη κρατική ενημερωτική ιστοσελίδα, η οποία μάλιστα, εν μέσω του κορονοϊού εξυπηρετεί υποχρεωτικά χιλιάδες συμπολίτες μας, συνιστά ευθεία και κατάφωρη παραβίαση των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και παραβιάζει ευθέως το άρθρο 29 του Συντάγματος.

Ο τομεράρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει επίσης πως ήταν τόσο έντονη η αποδοκιμασία και τόσο αποκρουστική η εικόνα που εμφάνισε το κράτος, ώστε δύο εκ των σκιτσογράφων, οι κύριοι Δημήτρης Χαντζόπουλος και Ανδρέας Πετρουλάκης, με ανάρτηση του πρώτου σε κοινωνικό δίκτυο, αποποιήθηκαν την πρωτοβουλία των αρμοδίων της κρατικής ιστοσελίδας να αναρτήσουν τις εν λόγω πολιτικές γελοιογραφίες. Τονίζει δε πως η υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κυρίως του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για την αντιμετώπιση της κρίσης, θεωρήθηκε ως ευκαιρία πολιτικής εκμετάλλευσης με τη χρήση κρατικών και δημόσιων μέσων, από την Κυβέρνηση και από υποστηρικτές της. Και καταλήγει λέγοντας πως οι πράξεις αυτές, παρά τη δημόσια κατακραυγή, δυστυχώς δεν έτυχαν καμίας εξήγησης ή αποδοκιμασίας από την Κυβέρνηση, ως σήμερα.

Η ανάρτηση που συνυπογράφουν οι κ.κ. Πετρουλάκης και Χαντζόπουλος

Σημειώνεται πως η μηνυτήρια αναφορά από τον κ. Σπίρτζη έρχεται μία ημέρα μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό για το θέμα της απευθείας ανάθεσης των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης σε ΚΕΚ από την κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις