Ν. Παππάς – Γ. Τσίπρας:  Με αφορμή την επικείμενη άρση προστασίας της α’ κατοικίας ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν ότι δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, έμποροι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η άρση προστασίας της α’ κατοικίας συνιστά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, έμποροι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ενόψει της 1ης Μαΐου. Η πραγματικότητα είναι ότι αρνείται να παρατείνει την προστασία της α’ κατοικίας και να απαγορεύσει τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2020.

Νίκος Παππάς: Ο ρόλος του στην κυβέρνηση, η στήριξη του Τσίπρα και ...

Ότι βιάζεται να ανοίξει τα δικαστήρια με προφανή σκοπό. Ότι ετοιμάζει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο υπό τις οδηγίες των τραπεζών. Η πρόταση της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή για την προστασία της α’ κατοικίας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, είναι μια σοβαρή πρόταση, σε θετική κατεύθυνση. Καλούμε κόμματα, οργανωμένη επιχειρηματικότητα, καταναλωτικές ενώσεις και φορείς δανειοληπτών να συμβάλλουν στο διάλογο που ανοίγει η πρόταση αυτή. Η υγειονομική και η επερχόμενη οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπούν σε ευκαιρία για τους λίγους και καταστροφή για τους πολλούς.

Στο Μαξίμου μετακόμισε ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, Γιώργος ...

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις