Άνοιγμα σχολείων: «Οι αποφάσεις είναι εν τέλει πολιτικές αλλά με την υποστήριξη των ειδικών» είπε αρχικά η κυρία Κεραμέως  ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν και πιο τολμηρές προτάσεις, οι οποίες αφορούσαν το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, αλλά αποφασίστηκε να προχωρήσει το πιο συντηρητικό σχέδιο της κυβέρνησης.  «Ο κ. Τσιόδρας χθες παρουσίασε τα αναλυτικά επιστημονικά δεδομένα που δικαιολογούν αυτή την σημαντική απόφαση» επισήμανε η υπουργός Παιδειάς.

Ωστόσο, στις συνεχείς ερωτήσεις για τις αιτιάσεις όχι μόνον της αντιπολίτευσης αλλά και των γονέων περί άστοχης επιλογής που κάνει τα παιδιά πειραματόζωα καθώς ενέχει ρίσκο, είναι αναίτια γιατί αφορά 10 μόνον μέρες διδασκαλίας και είναι προϊόν αντικρουόμενων επιστημονικών στοιχείων και απόψεων, έδειξε να εκνευρίζεται: «Ο καθένας, κάθε κόμμα, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εδώ ακούμε τους ειδικούς… Είτε τους εμπιστευόμαστε από την αρχή της κρίσης, ή δεν τους εμπιστευόμαστε. Οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών υπό προϋποθέσεις» σημείωσε η κ. Κεραμέως η οποία δεν έπεισε καν ούτε τους δημοσιογράφους για την κυβερνητική απόφαση.

Η Νίκη Κεραμέως για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και φροντιστήρια

Gepostet von Flash.gr Life am Donnerstag, 30. April 2020

Για την απόφαση την προαιρετικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς τόνισε ότι αν η χρήση μάσκας δεν γίνει σωστά, μπορεί να εγκυμονεί περισσότερους κίνδυνους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου και θα εξαρτηθεί από την πορεία του ίου και από τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν η συνολική πορεία δεν είναι καθοδική δεν θα ανοίξουν».

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας που είναι απαραίτητα στα σχολεία, αναφέροντας ότι είναι καθ οδόν αντισηπτικά σε όλα τα σχολειά με προτεραιότητα την τρίτη λυκείου, θα γίνεται εξαερισμός καθώς και καθαρισμός δύο φόρες την ήμερα.

Εξάλλου, όπως διευκρίνισε, ματαιώνονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ η βαθμολόγηση θα γίνει στη βάση της βαθμολογίας των 4μηνων και της πορείας του μαθητή στη φετινή χρονιά.

Η υπουργός τόνισε ακόμα ότι έχει ληφθεί μέριμνα και για εκπαιδευτικούς και μαθητές για συγκεκριμένες παθήσεις. Για τους μαθητές υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας βάσει ειδικού λόγου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις