Βουλή Γεννηματά: «Ενάμιση μήνα τώρα, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ξεκινώντας την ομιλία στην Βουλή, η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας παράλληλα ένα μεγάλο μπράβο, «σε όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» και έδωσαν τη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. «Σιγά-σιγά να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως στη δεύτερη αυτή φάση που μπαίνουμε, είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς «πρέπει να εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς».

Η επόμενη ημέρα, εξαρτάται από την προσωπική ευθύνη αλλά και την αποτελεσματικότητα του Κράτους είπε η κ. Γεννηματά σημειώνοντας πως «χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς περισσότερα τεστ και κινητές ομάδες πρωτοβάθμιας που έχουμε εισηγηθεί εδώ και μήνες, χωρίς αυτά, η άρση των μέτρων γίνεται μια επικίνδυνη άσκηση». Τόνισε πως είναι «αδιανόητο να αλλάξουμε στρατηγική τώρα στην πράξη», υιοθετώντας, όπως είπε, πρακτικές τύπου Τζόνσον περί ανοσίας της αγέλης, ενώ αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, το χαρακτήρισε «ρίσκο», συμπληρώνοντας «Τουλάχιστον φροντίστε να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να διασφαλιστούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Να θεσπίσετε υποχρεωτική διατίμηση για τις μάσκες

Η κα Γεννηματά αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της στις προστατευτικές μάσκες. Ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει και να θεσπίσει υποχρεωτική διατίμηση καθώς υπάρχει αισχροκέρδεια και ζήτησε υποχρεωτικά δωρεάν παροχή μασκών στις στις δημόσιες υπηρεσίες, τους δημόσιους χώρους και στα σούπερ μάρκετ. “Πρέπει να τους υποχρεώσετε να το κάνουν αυτό για τους πελάτες τους” είπε.

Τουρισμός, μικρομεσαίοι και αγρότες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο

«Έχουμε μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα και δεν ξεκινάμε καλά όταν ζητάτε τα ρέστα για την ύφεση στις αρχές του 2010» σημείωσε, καλώντας το κυβερνών κόμμα να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.«Ζητείστε συγγνώμη.Έχετε υποχρέωση να πείτε την αλήθεια. Δείτε τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Τουρισμός, μικρομεσαίοι και αγρότες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το « μαξιλάρι» η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι προήλθε από την υπερφορολόγηση του λαού και πρέπει να χρησιμοποιηθεί τώρα. «Να βάλουμε χέρι στο μαξιλάρι, αν χρειαστεί. Το μέρος του μαξιλαριού που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προήλθε από την υπερφορολόγηση του λαού. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιηθούν τα χρήματα. Πότε θα το κάνουμε; Όταν βαδίζουμε σε νέο μνημόνιο, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη;».

Όλοι σήμερα σφάζονται στην ποδιά του ΕΣΥ είπε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως το ΕΣΥ έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις