Προανακριτική για Novartis: Συνεχίζει την ξεκάθαρη κατάθεση ενώπιον της Προανακριτικής η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, που την προηγούμενη εβδομάδα επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κατέρριψε τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή και ουσιαστικά έδωσε τη σωστή εικόνα για το πώς έγιναν τα πράγματα στο σκάνδαλο Novartis.Μάλιστα, η κ. Δημητρίου διέψευσε χωρίς περιστροφές ότι η ίδια είχε μιλήσει στον Αγγελή για τον «Ρασπούτιν». «Αν ο Αγγελής είπε ότι από εμένα έμαθε για τον Ρασπούτιν, είναι απολύτως ψευδές» ξεκαθάρισε εκθέτοντας τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την κατάθεσή της σήμερα, η κ. Δημητρίου είπε πως «η κυρία Ράικου στην αναφορά παραίτησης της αναφέρθηκε σε συμφέροντα κλπ υπονοώντας Novartis, παρά το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης δεν αναφερόταν καθόλου σε Novartis αλλά σε αβλεψία και παράλειψη της – για απόκρυψη χιλιάδων εγγράφων που αφορούσαν την υπόθεση Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά».

Επίσης, φέρεται πως ανέφερε ότι μετά από πολλούς μήνες η Ελένη Τουλουπάκη ανέσυρε πολλούς φακέλους εγγραφών που δεν είχαν διαβιβασθεί από την Ράικου στον Ανακριτή. Τα έγγραφα αυτά μόνο στην εγγραφή αναφορά της Τουλουπάκη έπιαναν 10 σελίδες την επιγραμματική αναγραφή. Το αλαλούμ λοιπόν που ισχυρίστηκε ο  Αγγελής ότι γινόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς συνέβαιναν επί της Ράικου, παρότι υπήρχαν και αντικειμενικά τεχνικές αδυναμίες στην Εισαγγελία. Ελλείψεις γραμματείας, γραφείων κλπ.

Έκανε όμως αναφορά ότι και επί Τουλουπάκη παρουσιάζονται ελλείμματα.

«Επιμένω ότι είναι άδικο να φορτώνει ο Αγγελής τις εκκρεμότητες από το 2015 και το 2016 στην Τουλουπάκη», φέρεται να τόνισε η Ξ. Δημητρίου. «Αν ο Αγγελής είπε ότι από εμένα έμαθε για Ρασπούτιν είναι απολύτως ψευδές», φέρεται να είπε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις