Άρση μέτρων Φίλης: Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι ειδικοί δεν ομονοούν για το άνοιγμα των σχολείων,  υποστήριξε όπου ανοίγουν σχολεία ανοίγουν από τιες μικρότερες ηλικίες για λόγους οικονομίας κάτι που δεν έγινε στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα γίνεται για 5 μέρες διδακτικού έργου, μίλησε για ασήμαντο παιδαγωγικό όφελος και τόνισε ότι η απόφαση είναι πολιτική δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και έχει πίσω της την σκοπιμότητα να δημιουργηθεί η εντύπωση της επίπλαστης κανονικότητας.  Εξαπέλυσε πυρά και για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ζαχαράκη: Κανείς δεν θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, από τη Δευτέρα, και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Κανείς δεν θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών απλά και μόνο για να γίνει ένα βήμα επανόδου» τόνισε η κα Ζαχαράκη.

Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων είναι οι οδηγίες για τη σωστή διαρρύθμιση των τάξεων και τα διαλείμματα.

«Έχουν δοθεί οι οδηγίες για συχνό καθαρισμό σων σχολείων. Θα υπάρξει αύξηση του προσωπικού για αυτό» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας. Η κα Ζαχαράκη σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στα παιδιά, ενώ ζήτησε από τους γονείς να τα ενημερώνουν συνεχώς για τα μέτρα υγιεινής.

Όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι υπάρχει ειδική εγκύκλιος για το πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος μέλος ευπαθούς ομάδας και για το ποιοι καθηγητές και μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο.

Κλείνοντας η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει φαίνεται ότι κυλά ομαλά η επάνοδος των μαθητών και σε άλλες χώρες, ενώ επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις