Δημοσκόπηση Opinion Poll:  H κυβέρνηση διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα και έτσι το ενδιαφέρον περιορίζεται σε αυτή τη φάση στην «εσωτερική κούρσα» μεταξύ υπουργών. Διακρίνονται καθώς φαίνεται οι Τομείς της Υγείας, της Δημόσιας Διοίκησης , αυτός των θεμάτων Ασφάλειας , άμυνας καθώς και της προόδου στην ψηφιοποίηση του Κράτους. Στην πρώτη τριάδα βρίσκονται οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκος Δένδιας και την δεκάδα συμπληρώνουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης , Νίκος Κεραμέως , Άδωνης Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι διαφορές ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκη Τσίπρα

Κατά τα άλλα στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της έρευνας:

  • στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 40.2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν οριακές μειώσεις των ποσοστών τους, με το ΜΕΡΑ 25 να έχει οριακή άνοδο. Οι επιδόσεις τους είναι : ΚΙΝΑΛ 4.5% ( 5% στην προηγούμενη έρευνα) , Κ.Κ.Ε 5%( 5.5%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4% ( 4,5%) και ΜΕΡΑ 25  3% ( 2%).
  • στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό σημειώνεται μεγάλη αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός παρουσιάζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με θετικό ισοζύγιο θετικών, αρνητικών απόψεων 43%.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει δημοφιλία της τάξης του 28% και αρνητικό ισοζύγιο 31%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις