Θεοδωρικάκος θέσεις εργασίας: Ο υπουργός αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που έγιναν στο διάστημα της πανδημίας στους εργαζομένους στο δημόσιο και έδωσε έμφαση στην καθιέρωση της τηλεργασίας, η οποία θα καθιερωθεί «με θεσμικό τρόπο» κυρίως στη διοίκηση, στα οικονομικά και λογιστικά του δημοσίου. Η θεσμοθέτηση, όπως είπε, δεν θα γίνει γρήγορα καθώς απαιτείται μελέτη και δεν πρέπει να γίνει σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Γενικά θα έλεγα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους», τόνισε.

Τάκης Θεοδωρικάκος για απολύσεις και μσθούς: "Έχουμε καπιταλισμό"

Θεοδωρικάκος θέσεις εργασίας: Στον ιδιωτικό τομέα, έχουμε καπιταλισμό, δεν εγγυώμαι τίποτα – Στο Δημόσιο έχουν μονιμότητα, να δουλέψουν περισσότερο

Gepostet von Flash.gr Life am Dienstag, 12. Mai 2020

Όταν οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι η κυβέρνηση βάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο, για μισθούς και απολύσεις, ο υπουργός επέμεινε στις διαπιστώσεις περί «υφεσιακού κύματος» και στην ελευθερία των ιδιωτών να καθορίζουν τον τρόπο που θα κινηθούν.

Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου στο Οpen για το αν οι μισθοί των υπαλλήλων θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο ή αν θα επιτρέπεται στους ιδιώτες να προχωρήσουν σε μείωση μισθών απάντησε απροκάλυπτα: «Καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις