Νοτοπούλου για τουρισμό: «Πρώτο βήμα προς τη θετική κατεύθυνση» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι επαρκείς.

Όπως επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου, το ευρωπαϊκό σχέδιο «αναγνωρίζει σε επίπεδο αρχών τη σημασία της διάσωσης του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία, και τη διατήρηση της Ε.Ε. ως πρώτου τουριστικού προορισμού» και δίνει τις «κατευθυντήριες αρχές που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν έναν οδικό χάρτη σταδιακής ανάκαμψης του κλάδου και των συναφών δραστηριοτήτων».

«Η Ε.Ε. ωθεί τα κράτη-μέλη στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και φαίνεται να ενθαρρύνει σχήματα κοινωνικού τουρισμού, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας» σημειώνει.

Συμπληρώνει πάντως πως τα μέτρα της Ε.Ε. «δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης», ενώ «δεν σπεύδει να βρει νέους πόρους άμεσης εκταμίευσης από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. εκτός από τους ήδη ανακοινωμένους».

«Ελπίζουμε το recovery plan να μην έρθει πολύ αργά, να είναι επαρκές και δίκαια κατανεμημένο» συνεχίζει και καλεί την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για να στηρίξει επιτέλους τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ήδη ζήτημα επιβίωσης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις