Δίκη Τοπαλούδη: Με μία λακωνική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο έμπειρος Δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ σχολίασε την ανάρτηση του συντονιστή του κυβερνητικού έργου και πρώην γενικού διευθυντή του ΣΕΒ Άκη Σκέρτσου για την αγόρευση της Εισαγγελέα στη δίκη για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, την οποία χαρακτήρισε ως «λαϊκή απογευματινή». Ο κ. Κουικ σε ανάρτησή του στο facebook σχολίασε ότι «στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη δεν χωράει εδώ σιωπή από το Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Κουίκ ανέβασε και την ανάρτησή του από το Twitter όπου επισημαίνει: «Αποδοκιμάζει την εισαγγελέα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Αν δεν ανακληθεί στη τάξη με ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ο Άκης Σκέρτσος από τον πολιτικό του προϊστάμενο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα εκληφθεί λόγω του θεσμικού του ρόλου ως παρέμβαση Μαξίμου στη δίκη και τη Δικαιοσύνη».

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Άκης Σκέρτσος, σχετικά με αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αφού εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε, επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής: «Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες – κατά την άποψή μου – αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης. Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

«Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση», έγραψε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας – στα σχόλια τόνισε ότι η παρέμβαση του είναι ως πολίτη και όχι ως στελέχους της κυβέρνησης. Η ανάρτηση του αφορούσε την εισήγηση της εισαγγελέως Αριστοτελίας Δόγκα στη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος. Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις